Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

NIKOLA GRBIĆ (42), NOVI SELEKTOR ODBOJKAŠA SRBIJE:

Uvek ću ići na medalju!

Autor: U. Danilović | 04.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nikola Grbić (42), jedan od najvećih igrača koje je srpska odbojka ikada imala, vraća se kući. Kao selektor nacionalnog tima!

Rođeni  pobednik:  Nikola Grbić

Rođeni pobednik: Nikola Grbić | Foto: Profimedia

Čovek koji je obeležio dve decenije u reprezentativnom dresu i osvojio 18 medalja, od plavog dresa se oprostio posle Svetskog prvenstva 2010. u Rimu, a igračku karijeru okončao je tek prošle sezone kao član italijanskog Pijemonta.


Posle 22 godine života u Italiji, Nikola će sad malo češće boraviti u našoj zemlji, ali će uporedo s vođenjem reprezentacije raditi kao prvi trener Peruđe.
- Naravno da sam izuzetno zadovoljan pozivom da budem selektor reprezentacije. Bavim se ovim poslom četiri meseca, a ovo je velika, neverovatna čast. Čovek se uči dok je živ, a ja sam na početku jedne nove karijere. Imam još dosta stvari da naučim u ovom poslu. Shvatio sam da su dve različite stvari biti igrač i trener - rekao je Grbić.
Iako još neiskusan, selektor se ne plaši izazova...

Veliki povratak

Veliki povratak | Foto: Profimedia


- Ima dosta ljudi u ovom poslu koji su spremni da mi pomognu savetima. U svakom slučaju, mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka. Poznajući sve te momke sa kojima sam igrao u reprezentaciji, a sa nekima i u klubovima, samo prednost može da bude to što smo zajedno bili i na terenu. Dosta toga smo prošli zajedno, znam kako razmišljaju i znam kako treniraju - naveo je novi selektor.
Čitavog života je bio fajter, sigurni smo da će pobednički duh preneti i na mlađe generacije.

- Ko izađe ma teren, moraće da daje sve od sebe. Nema alibija. Nema kopromisa. Jednostavno, ne postoji drugačiji način da se pristupi odbojci. To je dalo rezultata kroz moju karijeru, trudiću se da prenesem to i na reprezentaciju - zaključuje Nikola Grbić.

Selekciju Srbije u oktobru očekuje Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, sledi Svetski kup u Japanu. Sve to kao uvertira za Olimpijske igre, koje su i osnovni cilj.

Sidnej, kruna karijere!


Nikola Grbić je rođen u Zrenjaninu 1973. godine. Dolazi iz sportske porodice, sin je Miloša Grbića i brat proslavljenog reprezentativca Vanje Grbića. Sa reprezentacijom je osvojio ukupno 18 medalja. Najznačajnije su zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju i zlato na Evropskom prvenstvu u Italiji. Od reprezentacije se oprostio posle bronze u Rimu 2010. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP