Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

KAO I UVEK

Vanja Grbić veruje u svog brata i sebe

Autor: novosti.rs | 18.03.2015 - 11:40:00h | Komentara: 0

Strast. Ljubav. Emocija. Energija. Patriotizam. Posvećenost. Uspeh. Ako sve ove reči pokušamo da primenimo u „odbojkaškom jeziku” ovako bi glasio „prevod”: Vladimir i Nikola Grbić!

Vladimir i Nikola Grbić

Vladimir i Nikola Grbić | Foto: facebook

Ljubitelji sporta dobro pamte podvige bratskog tandema Grbić, Vladimira i Nikole na terenu. Za nezaborav je ostao način kako su zajedno kovali odličja, bodrili se hrabrili i slavili. Na svojim plećima nosili naš nacionalni tim, naravno, uz pomoć brojnih vrhunskih saigrača... I šta drugo da javnost sada očekuje od ovog pozitivnog dueta, u novoj ulozi, nego nova nacionalna slavlja. Nikola - selektor srpske reprezentacije, Vanja potpredsednik OSS, stara - nova važna poluga naše odbojke...

Obavezan gost i sledeće godine: Vanja Grbić

Obavezan gost i sledeće godine: Vanja Grbić | Foto: Goran Srdanov

- Jedno je da igraš za klub, a drugo za reprezentaciju, a isto tako drugačije je da radiš sa nacionalnim timom, umesto da si u igri u dresu sa državnim grbom - objašnjava Vladimir Grbić pristup zadatku, kojeg se prihvatio mlađi brat.
Stariji Grbić, iako uvek pristupačan i neposredan, nije želeo da uzima Nikoli publicitet, ali istovremeno i svestan da je njegova reč u priči o novom selektoru cenjena i poželjna. U najkraćem, neizbežna.
- Nikola je spreman aposlutno da odgovori svim izazovima. To pouzdano znam i tvrdim.
Popularni Vanja je dodao još jedan ohrabrujući detalj.
- U reprezentaciji su mu sve kočnice spuštene. Radiće kako najbolje zna i kako želi. U klubu je drugačije. Od Saveza ima bezrezervnu podršku, a Nikola je poznat kao veliki profesionalac, borac i temeljit radnik, perfekcionista. Nikola ima bogato igračko iskustvo, koje će pomoći i ekipi i njemu da se nastavi ono što je Igor Kolaković dobro radio - smatra Vanja Grbić.

Nikola Grbić

Nikola Grbić | Foto: Wikipedia

Legendarni primač naše reprezentacije i potpredsednik OSS bazira optimizam i na ovoj činjenici:
- Seniorska reprezentacija Srbije je mlad, dobar tim, sa uspešnim igračima iz najboljih evropskih timova. Vidim u ovoj ekipi nešto što je krasilo našu generaciju. Očekujem da dostignu taj nivo.

Vladimir Vanja Grbić

Vladimir Vanja Grbić | Foto: Fejsbuk

IZ KUĆE PONELI LjUBAV I MOTIV

Svaka priča o karijeri braće Grbić bila bi nekompletna ako se ne spomene njihov otac Miloš, legendarni kapiten tima koji je osvojio prvu medalju za našu odbojku.
- Iz porodice je sve poteklo. Nikola je na promociji pomenuo ono što je manje, više poznato, da nas je otac Miloš uveo u svet odbojke. Odatle je sve krenulo, otac nam je usadio ljubav prema ovom sportu, objasnio suštinu, esenciju odbojke i uspeo da kod nas razvije neverovatnu emociju. Sve je, dakle, počelo u našoj kući, a evo sada, došli smo do momenta da je Nikoli pripala čast da vodi reprezentaciju! Dobro znamo da taj posao zahteva potpunu posvećenost, dostojanstvo, ideju i maksimalnu ljubav prema onome šta radiš - ushićeno je objašnjavao stariji Grbić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP