Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

PRIZNANJE

Vanja i Nikola Grbić u "Odbojkaškoj Aleji slavnih"

Autor: Beta | 21.05.2013 - 12:10:00h | Komentara: 0

Legendarni odbojkaški reprezentativci Srbije - Vladimir i Nikola Grbić biće u petak primljeni u "Odbojkašku Aleju" slavnih", u Miliču u Poljskoj.

Vanja Grbić

Vanja Grbić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

U današnjem saopštenju Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) navodi se da će na ceremoniji koja će se održati u petak od 17 sati u Miliču, pored braće Grbić u “Odbojkašku Aleju slavnih” biti primljeni i nekadašnji reprezentativac Italije Andrea Zorzi i bivši reprezentativac Brazila Žilberto Godoj Filjo Žiba.

Potpredsednik OSS Vladimir Grbić, koji je i član “Odbojkaške kuće slavnih” i najbolji igraÄŤ Evrope 2000. godine, osvojio je ukupno 13 medalja.
Na Olimpijskim igrama osvojio je zlatnu i bronzanu medalju, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Nikola Grbić, koji je za najboljeg igrača Evrope proglašen 1997. godine, osvojio je ukupno 18 medalja.
Na Olimpijskim igrama osvojio je zlato i bronzu, srebrnu i bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.
Porodica Grbić je na Evropskim i Svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje. Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 1975. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP