Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

KATASTROFA

Vaterpolisti Partizana istupaju iz Evrolige, ako ne stigne finansijska injekcija!

Autor: Tanjug | 06.02.2014 - 14:06:00h | Komentara: 5

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar poručio je da je istupanje iz Lige šampiona neminovnost, ukoliko crno-beli u najkraćem roku ne dobiju dogovorenu finansijsku pomoć.

- Početkom avgusta napravljen je dogovor koji nije bio vezan samo za vaterpolo klub i ne samo Partizan kao sportsko društvo. Taj dogovor trebalo je da bude realizovan do kraja prošle godine, a kada to nije učinjeno, rečeno nam je da će biti odmah posle Nove godine, a evo prošlo je već mesec dana. U januaru smo imali još jedan razgovor, krenulo se u realizaciju obećanja, ali je to stalo, jer očigledno ne postoji želja -, rekao je Šoštar na vanrednoj konferenciji za medije u prostorijama kluba na Banjici.
Partizan već u sledećem kolu na gostovanju u Berlinu protiv Špandaua može da napravi presudan korak prema plasmanu na završni turnir, ali ako ne stigne pomoć biće primoran da odustane od takmičenja.
- To bi bila katastrofa, ali bez ove pomoći to je neminovnost. Tako nešto nikad se nije desilo, pogotovo ne klubu koji je uradio sve ono što je Partizan uradio i koji je oduvek vukao državni vaterpolo. Za sada nismo obavestili ljude iz LEN-a o našim problemima - naveo je predsednik crno-belih.

VK Partizan

VK Partizan

 
Šoštar je istakao da Partizan, po ranije usvojenim pravilnicima Skupštine grada, od Beograda kao učesnik Lige šampiona trebalo da dobije određenu pomoć, oko dva miliona dinara, ali ni to nije stiglo.

- Zaista razumemo tešku situaciju, ali postavlja se pitanja da li mi predstavljamo samo sebe ili i grad i državu. Možda je deo uzroka vezan i za polemiku uoči Lige šampiona, kada smo Partizan i ja, iz želje nekih da pokriju sopstvene propuste stavljeni u žižu javnosti. Možda je postojala želja da se mi prikažemo kao glavni krivci, pa se onda ne poštuju ranije usvojeni pravilnici. Mi samo želimo ono što nam pripada - naglasio je Šoštar.

Prema njegovim rečima Partizanu je za normalno funkcionisanje potrebno između 200.000 i 250.000 evra, ali moglo bi da se krene napred i sa samo 100.000.
- Ukupni dug Partizana je isti kao i pre tri-četiri godine i iznosi između 600.000 i 700.000 evra, a miruje samo zato što smo iz godine u godinu "obarali" budžet ekipe", istakao je Šoštar.

On je kao glavni uzrok nepoštovanja letošnjeg dogovora naveo Javna preduzeća, koja nisu ispunila dogovoreno.
- Nama su zatvorena vrata svih Javnih preduzeća, iako smo dogovor pravili sa svim najznačajnijim ljudima u državi. Takođe, ministarstvo omladine i sporta pomaže onoliko koliko može, oni su ove godine učesnicima LŠ, odnosno kvalifikacija dali po 2.300.000 dinara, a ta cifra je prošle godine iznosila četiri miliona, poručio je Šoštar.

Prvi čovek crno-belih podsetio je da je bazen na Banjici formalno-pravno u vlasništvu Partizana, što se u javnosti često tumači kao pomoć crno-belima, ali u praksi to nije tako jer postoji spor sa opštinom Voždovac.
Poslednji komentari
  • ZELJKO Vreme: 06.02.2014 15:26h

    Neka istupe. ni dinara im ne dati

  • sofronije Vreme: 07.02.2014 08:00h

    Valjda ova drzava i ovaj grad imaju u sta pametnije da ulazu pare.Pa zar Partizan nema banku kao sponzora,sta bi.Inace gospodinu Sostaru treba reci i ovo,potrudio se da Zvezdi namesti igru sa Italijanima i to svi znaju a sada ima obraza da posle svega trazi pomoc i kuka nad sudbinom zaboravljajuci kako je usao i Ligu i pod kojim uslovima.O tome mudro cuti.Jedan klub iz Srbije nije mogao da udje a to je bila Zvezda drugi je usao na mala vrata a ko udje na mala vrata na ista i izadje.

  • Beli Vreme: 07.02.2014 08:04h

    Tragedija našeg Vaterpola nije tu , već što se ostali klubovi tretiraju kao pastorčad tj. još gore . Kada bi drugi imali tako "inekcije" po dvesta hiljada evra bilo bi tu malo više kvaliteta. Nije Partizan popio svu pamet Sveta. Njihovi igrači već igraju i u Zvezdi , Nišu , Kragujevcu itd. Hiperproizvodnja igrača i gušenje ostalih klubova. Zbog takvog pristupa moraju se igrati skupe Evropske i ostale lige jer domaća prvenstva u Srbiji su NULA. Nema konkuurencije. Čak je i sport uspeo da se Beogradizuje . Skoro svi sportovi u državi su " Tramvaj liga" ( svugde stigneš tramvajem - rekao je jednok Šeki za fudbal ). Ako nisi iz Beograda onda si sportista drugog reda. Šanse za reprezentaciju su ti nula i nešto manje. E TO JE TRAGEDIJA

  • peki Vreme: 07.02.2014 09:22h

    A zbog vas je ugasen V.K. Becej,a zbog vas je ugasena Zvezda,a sad je red da vi vise nepostojite. Ugasite jazbinu zla pocev od VK-a preko KK-a i na dalje jer to je seme zla.

  • meraklija Vreme: 07.02.2014 11:17h

    ova drzava pomaze u svim sportovima iskljucivo jedan klub a to je crvena. sramota je da najtrofejniji klub na svetu bude u ovakvoj situaciji a da se crvena toliko forsira a do juce nisu ni postojali

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP