Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SRAMOTA

Višacki suspendovan zbog “tapkanja” karata!

Autor: S. V. | 07.12.2012 - 22:44:00h | Komentara: 3

Novi šamar srpskom sportu! Generalni sekretar OKS-a Đorđe Višacki suspendovan je od strane MOK-a zbog učestvovanja u skandalu oko ilegalne prodaje karata za Olimpijske igre u Londonu!

Višacki

Osramotio srpski sport: Đorđe Višacki

Višackom je odmah zabranjen rad u međunarodnim olimpijskim telima, a verovatno i u nacionalnom komitetu.

"Etička komisija donosi zaključak da je time što je pristao da diskutuje o neovlašćenoj prodaji karata gospodin Đorđe Višacki prekršio kod ponašanja Međunarodnog olimpijskog komiteta i Sporazum o prodaji karata, i posebno svoju obavezu da nadgleda ovlašćenog prodavca karata, iako je njegovo ponašanje možda samo posledica manjka opreza“, stoji u saopštenju Etičke komisije MOK-a.

Prvi koji su otkrili ovu aferu bili su novinari britanskog “Sandej tajmsa”, koji su tajno istraživali ovu temu više meseci i došli do saznanja da su Višacki i njegovih pet kolega iz tri države umešani u skandal sa ilegalnom prodajom karata za OI u Londonu.
Informacija se prvi put pojavila u novinama nekoliko nedelja pre početka Olimpijskih igara, posle čega je Međunarodni olimpijski komitet sproveo istragu.
Olimpijskom komitetu Srbije, al i ostalima, naloženo je da kazne učesnike ovog skandala i da im zabrani učešće u međunarodnim olimpijskim telima.
Pored Višackog,u skandalu su učestvovali predstavnici nacionalnih komiteta Grčke, Litvanije i Malte.
Poslednji komentari
  • jeca Vreme: 08.12.2012 01:20h

    zašto šamar Srbiji!? Srbija je ponižena je nema izgleda poštenog sportskog radnika koji bi mogao čistog obraza da reprezentuje Srbiju... ali za to smo sami krivi , pa nije nam medjunarodni olimpijski komitet birao naše predstavnike, to smo mi sami učinili i ovakvo ponašanje neših predstavnika na medjunarodnoj sceni je ustvari pokazatelj koliko nam je sport korumpiran... tog Višackog nisu izabrali zato što je pošten i zato što je u sportskim vodama nego zato što ima jak lobi, a kao što znamo lobiranje je opštepriznat vid korupcije,,, iz istog razloga Toleta niko ne može da smeni, iz istog razloga sportski klubovi nam propadaju, a jedine prave aktivnosti uprava je briga oko prodaje igrača i sekiracija u čijem će džepu veća svota da završi...samim tim mislim da je aboliranje Džajića ustvari zataškavanje mnogo krupnijih igrača tih prljavih igara i tom abolicijom smo svi mi u Srbiji izgubili, a opet su na dobitku oni koji nam polako ali sigurno upropaštavaju sport...

  • djuka Vreme: 08.12.2012 03:29h

    stvarno skandal neverovatnih razmera!

  • Taksista Luksemburg Vreme: 21.02.2013 21:32h

    Radim kao taksista u Luksemburgu i vozio sam ga od aerodroma do restorana. Delovao je prijatno. Ne razumem da i on bude uvucen u to.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP