Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

"BORBA DECENIJE"

Vladimir Kličko ostaje šampion!

Autor: B92 | 05.10.2013 - 23:39:00h | Komentara: 0

Ukrajinac Vladimir Kličko odbranio je titule svetskog bokserskog šampiona u verzijama IBF, IBO, WBO i WBA pobedivši na poene izazivača Aleksandra Povjetkina.

Kličko

"Borba decenije", kako je nazvan meč u Olimpijskoj hali u Moskvi, nije u potpunosti ispunila očekivanja, ali je Kličko na kraju sasvim zasluženo slavio.
Kličko, koji je neporažen od 2004. godine, naneo je Povjetkinu prvi poraz u profesionalnoj karijeri u 25. meču.
Ukrajincu je to 61. pobeda u karijeri (tri poraza), a odluka sudija na kraju bila je jednoglasna (sve tri sudije 119-104).
U uvodu ove borbe naš Jovo Pudar je na poene izgubio od Ruslana Čegajeva.

Povjetkin je od samog starta, kao što se i očekivalo, pokušao da uđe u klinč jer u otvorenoj borbi nema šta da traži protiv dugih ruku Klička.


Ukrajinac je barem u prvoj rundi bez većih problema kontrolisao situaciju u ringu, a u samom finišu je Povjetkin je pao na pod ali ne zbog udarca već zbog činjenice da se okliznuo.

Ni u drugoj rundi situacija se nije mnogo promenila. Povjetkin se ponovo okliznuo, ali ovoga puta nakon udarca Klička, pa smo već u drugoj rundi videli brojanje sudije iako je bilo jasno da Rus nije ozbiljno uzdrman. Nešto agresivniji i ubojitiji Povjetkin je bio u trećoj rundi, ali je utisak bio da Kličko i dalje ima prednost u poenima.

Publika u Olimpijskoj hali u Moskvi je često zvižducima pokazivala šta misli o stilu boksovanja Klička, koji je u svom stilu kontrolisao borbu, bez previše rizika.

Novo brojanje videli smo u sedmoj rundi, a na zemlji je ponovo bio Povjetkin.

Kličko je osetio da je Rus uzdrman i nastavio je da napada sa očiglednom željom da nokautira rivala. U istoj rundi Povjetkin je još dva puta bio na zemlji, ali je bilo očigledno da je samo pitanje trenutka kada će meč biti rešen u korist Klička.


Povjetkin je preživao veoma zanimljivu sedmu rundu, a u osmoj se Kličko ponovo povukao iako se možda očekivalo da će završiti posao. I naredne tri runde bile su veoma slične, Kličko je držao levim direktom Povjetkina na distanci, a Rus je u poslednjoj, 12. rundi krenuo na 'sve ili ništa'.

Kličko je ipak bez većih problema izdržao taj nalet, pa je na kraju očekivanom i pravednom odlukom sudija obranio titule.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP