Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SVAKA ČAST

Vojvođani osvojili Evropu!

Autor: mondo | 12.04.2015 - 19:48:00h | Komentara: 0

Prvi put u istoriji, Vojvodina je osvojila evro trofej. U Lisabonu, sve dileme oko osvajača Čelendž kupa rešene su već posle dva seta.

odbojkaška lopta

Ilustracija | Foto: Profimedia

Prvi put od osnivanja kluba, posle 69 godina ispunjenih uspesima na domaćoj sceni, odbojkaši Vojvodine osvojili su evropski trofej!
OK Vojvodina iz Novog Sada osvajač je Čelendž kupa za sezonu 2014/15!
Novosađani su trofej osvojili praktično dok je meč u Lisabonu trajao, jer kada je na semaforu bilo ispisano: Benfika – Vojvodina 0:2, znao se ishod finala.
Portugalcima je, posle novosadskih 3:1 pred 5.000 u SPENS, bila potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1, da bi se igrao “zlatni set”, koji bi odlučio konačnog pobednika, ali od toga nije bilo ništa, jer je mlada ekipa Strahinje Kozića ekspresno stigla do 0:2 (24:26, 21:25) i rešila svaku dilemu oko pobednika.
Tako je posle dva ruska tima, Zenita iz Kazanja, koji je postao prvak Evrope, odnosno Dinama iz Moskve, koji je osvojio Kup CEV, treće po rangu evropsko takmičenje osvojio tim iz Srbije. To je “lalama” drugi trofej ove sezone, posle trijumfa u Kupu Srbije, a pred njima je i izazov u polufinalu plej-ofa.
Zanimljivo, Benfika nije izgubila nijedan meč do finala, dok je Vojvodina u Čelendž kup stigla kao poraženi tim 2. runde Kupa CEV (italijanski Trentino bio je bolji u oba susreta 1:3 i 0:3) i priključila se takmičenju u četvrtfinalu. Novosađani su tada posle “zlatnog seta” izbacili turski Galatasaraj, dok je beloruski Stroitel savladan u oba meča polufinala.
Vojvodina je tako riznici trofeja, u kojoj je od ranije 13 titula prvaka države, pridodala i ovaj evropski. Do danas, najveći uspeh crveno-belih bila su dva plasmana u polufinale Lige šampiona, 1989. i 1996. godine, a Voša je igrala i dva polufinala Kupa CEV, 1983. i 2006. godine.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP