Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

POTVRDA

VSS: Rađen je privremeno suspendovan

Autor: M.R. | 19.05.2015 - 14:28:00h | Komentara: 0

“U našoj organizaciji nije bilo ovakvih slučajeva” - između ostalog piše u saopštenju.

Nikola Rađen

Nikola Rađen | Foto: Profimedia

Vaterpolo Savez Srbije je izdao saopštenje u kojem je potvrdio da je Svetska plivačka federacija privremeno suspendovala reprezentativca Srbije, Nikolu Rađena zbog korišćenja kokaina.
Sopštenje prenosimo u celosti:
“Vaterpolo savez Srbije, sa velikom odgovornošću, izražava žaljenje zbog slučaja Nikole Rađena, pre svega zbog samog sportiste koji je ugrozio dalju, do sada veoma uspešnu karijeru, a zatim i zbog sporta u celini kojem ovakvi štetni događaji nisu potrebni. U našoj organizaciji ovakvih slučajeva do sada nije bilo i sigurni smo da ih nikada neće biti u narednom periodu.
Kontrola je izvršena na utakmici Svetske lige Španija – Srbija u Madridu, 17. februara ove godine. Nikola Rađen je u zakonskom roku od prijema dopisa od deset dana obavestio FINA da odustaje od “B” uzorka, što je svetskoj organizaciji omogućilo da nastavi postupak koji će trajati u narednom periodu do donošenja konačne odluke.
Od ponedeljka 18. maja traje suspenzija svih aktivnosti Rađena u sportu i trajaće do donošenja konačne odluke FINA, o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena.
Rađen je u pismu FINA istakao da nije uzimao pomenutu supstancu radi ostvarivanja boljih sportskih rezultata. Takođe je podsetio da je više puta u toku karijere bio testiran i to na najvećim takmičenjima i da su nalazi uvek bili negativni. Izrazio je želju da se njegov slučaj iskoristi kao poruka sportistima i da je spreman da uzme učešće u raznim akcijama na svetskom i lokalnom nivou kako bi se istakli negativni efekti korišćenja ovakvih i sličnih nedozvoljenih supstanci.
 Ovakve navode Savez apsolutno podržava i sam će svojim akcijama uticati na edukaciju mladih kako bi se izbeglo korišćenje supstanci koje ugrožavaju pre svega zdravlje ljudi.Istovremeno, potpuno opredeljeni za strogo poštovanje Zakona o sprečavanju dopinga u sportu, nastavićemo sa pojačanim aktivnostima da, u saradnji sa ADAS-om, vršimo redovnu kontrolu i sankcionišemo svako eventualno uzimanje bilo kakvih nedozvoljenih sredstava” - saopštio je VSS.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP