Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

KONAČNO, SLAVLJE MAHEDINA MEKISIJA BENABADA

Zlato bez striptiza!

Autor: M. Zdravković | 18.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mahedin Mekisi Benabad (29), francuski atletičar koji je poznat i po glupostima koje pravi na stazi, izgleda da se opametio. Dugoprugaš je osvojio zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu, samo tri dana nakon što mu je oduzeto zlato u disciplini 3.000 metara stiplčez jer je skinuo majicu nekoliko metara pre cilja kako bi proslavio taj uspeh.

Ovog puta u majici protrčao kroz cilj: Mahedin Mekisi-Benabad

Ovog puta u majici protrčao kroz cilj: Mahedin Mekisi-Benabad | Foto: Profimedia

Podsetimo, francuski atletičar ostao je bez zlatne medalje u četvrtak po podne kada je u samom finišu polugo prošao kroz cilj. Benabad je pedesetak metara pre cilja skinuo majicu, kratko je držao i u zubima dok je mahao publici i na taj način proslavio osvajanje trećeg uzastopnog zlata na prvenstvima Evrope u toj disciplini. Francuz je zbog toga neposredno po završetku trke dobio žuti karton, ali je potom delegacija Španije uložila žalbu, koja je i usvojena, pa je Benabad ostao bez zlata.

15. avgust prvi na  3.000 m stiplčez

15. avgust prvi na 3.000 m stiplčez | Foto: Profimedia

 
Poučen tom glupošću, Benabad je trku poslednjeg dana šampionata završio za tri minuta, 45 sekundi i 60 stotinki, ali je obučen prošao kroz cilj i tako ipak sačuvao najsjajnije odličje. Zanimljivo da je posle diskvalifikacije u četvrtak razmišljao čak i da ne učestvuje u trci na 1.500 metara ali, kako je rekao, odlučio je da napusti Cirih kao šampion.

- Trčao sam iz besa. Moja reakcija je bila reakcija šampiona - poručio je Benabad, koji je inače alžirskog porekla.

Udarao maskotu, tukao se sa zemljakom...


Osim kao dobar atletičar, Benabad je poznat kao velika prznica, pa je tako u karijeri zabeležio i nekoliko incidenata, i to direktno na atletskom borilištu.
Posle trijumfa u trci na EP u Helsinkiju 2012, prišao je s leđa maskoti Apiju, u stvari 14-godišnjoj devojčici, koju je odgurnuo s dve ruke s leđa. Niti se izvinio za taj potez niti je bio kažnjen. Još veći incident izazvao je 22. jula 2011, kada je tokom mitinga Dijamantske lige u Monaku nasrnuo pesnicama na zemljaka Mehdija Balu tokom trke na 1.500 metara. Posle tog incidenta kažnjen je sa 1.500 evra i 50 sati društveno korisnog rada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP