Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Ostali sportovi

SPECIJALNO ZA "ALO!" IZ BAKUA

Zorana: Upucala sam zlato i sumnju!

Autor: D. B. | 17.06.2015 - 18:54:00h | Komentara: 0

Zorana Arunović, srpska reprezentativka u streljaštvu, prva nas je obradovala medaljom iz Bakua. Odmah nakon nje i Damir Mikec je takođe bio najbolji u disciplini vazdušni pištolj.

Rano jutros, na Evropskim igrama osvojila je zlato u disciplini vazdušni pištolj, a iz dalekog Bakua Zorana je stigla i da podeli utiske u intervjuu za "Alo!".

Zorana Arunović

Zorana Arunović | Foto: Profimedia

 

Još jedna medalja za Srbiju na Igrama, dobro nam je krenulo, koliki je sve ovo značaj za našu zemlju, imate li povrtane informacije, koliko ste obradovali ljude u otadžbini?

- Da, u pravu ste, krenulo nam je zaista dobro i mislim da su svi izuzetno srećni zbog toga. Medalje daju podstrek i inspiraciju sportistima i nadam se da će tako biti i ovog puta. Što se tiče povratnih informacija, čula sam da je narod pozitivno odreagovao i vrlo mi je drago zbog toga. Nadam se da će i narednih dana biti povoda za slavlje!


Od koga vam je stuigla najdraža čestitka, a molimo Vas da nam izdvojite jednu najupečatljiviju, možda i najduhovitiju?

- Čestitke su stigle sa raznih strana, preko društvenih mreža, telefona i sl. Ne mogu da izdovjim nijednu specijalnu, međutim, naravno da su čestitke porodice uvek najdraže!


Po osvajanju medalje ste rekli da ste imali izvesnih problema. Na šta ste tačno mislili?

- Ova sezona mi je izuzetno naporna, najviše jer postoji taj pritisak uzimanja kvote za Rio. Nisam uspevala da se izborim sa pritiskom i, iako sam bila vrlo spremna, nisam uspevala da postignem visoke rezultate. Sad sam uspela u tome i drago mi je da sam probila barijeru.

Rekli ste da Vam je ovo najbolji rezultat u poslednje dve godine. Pretpostavljamo da trenutno Vašoj sreći nema kraja, ali ukratko - koliko je težak period bio iza Vas do ovih Igara u Bakuu? Šta vam se vrzmalo po glavi?Zorana Arunović

 | Foto: Profimedia.rs

- Kao što sam rekla, cela ova godina je obojena uzimanjem kvota za OI u Riju. Biću iskrena pa ću reći da u glavi nije bilo sve onako kako bih ja želela i da sam imala mnogo sumnji u sebe. Drago mi je da sam uspela da pobedim sve sumnje i trijumfujem danas, a nadam se dobrim rezultatima i u malom kalibru.


Koja vam je bila prva pomiso, prva reakcija kada ste saznali da ste “upucali zlato”. Otrkijte nam - šta ste to “rekli” u sebi... 

Definitivno "uspela sam"! Izdržala sam sve teške trenutke! I naravno, pogledom sam tražila Jelenu, da se zajedno radujemo.


Kako nameravate da počastite kolege iz reprezentacije?

- Haha, znate kako, u selu baš i nemamo mnogo prilike za čašćavanje, onako kako priliči... Takođe, mi se dalje takmičimo, tako da ćemo svi pričekati malo na slavlje, ali sigurna sam da će ga biti.
 

Dočarajte nam život u Olimpijskom selu u Bakuu.

- Selo je zaista divno. Premašilo je sva moja očekivanja. Bila sam na jednim Olimpijskim Igrama i mogu reći da je selo u rangu sa londonskim. A dan ovako izgleda- doručak najkasnije u 7-7.30, odlazak na strelište oko 8.30, treninzi treninzi treninzi, povratak sa strelišta oko 16-17h pa mali odmor i večera oko 20.30h pa mala šetnja selom i pravac krevet. Dakle- prilično monotono, moram priznati, ali toliko su svi usmereni na takmičenje da je ovo sasvim normalna pojava


Očekuju li vas još neke discipline? Koje? Očekivanja...

-  Da, očekuje me još i meč u sport pištolju na 25m. Sutra nam je trening i onda prekosutra počinjemo. Nadam se da ću uspeti da pokažem koliko vredim. Prvenstveno je cilj ulazak u finale. A po ulasku u finale sve je moguće!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP