Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POVRATAK U NAJBOLJE DANE

Ana Ivanović osvojila Tokio

Autor: Blic | 21.09.2014 - 09:12:00h | Komentara: 0

Ana Ivanović osvojila je turnir u Tokiju pošto je u borbi za trofej savladala dansku teniserku Karolinu Voznjacki u dva seta 6:2, 7:6(2) i tako došla do četvrte titule u sezoni.

Ana Ivanović | foto: Profimedia

Ana Ivanović | foto: Profimedia

Susret Ivanovićeve i Voznjacki trajao je tačno 100 minuta kojiliko je bilo dovoljno predstavnici Srbije da u odličnom ritmu završi posao u glavnom gradu Japana.
Ana je već u prvom gemu napravila brejk protiv za jedno mesto bolje rangirane igračice koja se već u četvrtom vratila sa četiri poena u nizu (2:2).

Ana Ivanović | foto: Profimedia

Ana Ivanović i Karolina Voznjacki | foto: Profimedia

Ipak, peti gem je prelomio u korist Srpkinje nakon skoro deset minuta igre, pa je Ivanovićeva do kraja seta posle 3:2 povezala još tri gema osvojivši 12 poena u nizu za krunu veoma dobre igre.
Drugi set je bio dosta drugačiji, iako je i u toj deonici bilo dosta prilika da se oduzme servis protivnici (četiri brejk lopte u prva tri gema), ali je danska teniserka došla prva do brejka i povela sa 1:3.
Onda je nastupila razmena brejkova u naredna tri gema, tako da se igralo u egalu sve do taj-brejka. Tu Voznjacki skoro da nije imala nikakve šanse, jer je Ana u svakom, osim jednom, poenu na servis Dankinje bila bolja, tako da je zasluženo slavila.

Ana Ivanović | foto: Profimedia

Ana Ivanović | foto: Profimedia

Ivanovićeva je na veoma teškom putu do titule porazila Viktoriju Azarenku, Lusi Safarovu, Angeliku Kerber i na kraju Voznjacki, a bila je postavljena za trećeg nosioca na turniru.
Nova šampionka Tokija tako je zaradila 470 bodova uz nagradu od 196.670 dolara, a sada je već izvesnije da će se Ana naći i na završnom turniru pošto će početkom naredne nedelje imati 4120 bodova, što je dovoljno za petu poziciju, a očekuje je napredak zbog odluke Kineskinje Na Li da se ode u penziju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP