Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PRVI POEN ZA SRBIJU

Ana Ivanović pobedom nad Bartel donela prvi poen Srbiji!

Autor: Blic | 20.04.2013 - 17:08:00h | Komentara: 0

Srbija je povela sa 1:0 protiv Nemačke u duelu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. Ana Ivanović savladala je posle dva sata i jednog minuta savladala u Štutgartu domaću predstavnicu Monu Bartel sa 7:6 (5), 2:6, 6:2

Ana Ivanović

Ana Ivanović | Foto: Reuters

Ana je daleko bolje ušla u meč, ali je tek u taj-brejku (7:5) materijalizovala prednost koju je imala u većem delu. U drugom setu potpuno je stala i pala, i samo na momente pokazivala je istu onu igru s početka duela.

Ipak, Moninih 6:2 u drugom setu ništa nije vredelo Nemicama pošto je Ana sjajno krenula u trećem setu i sa 6:2 donelo veoma značajnu prednost Srbiji. Uskoro će na teren Bojana Jovanovski i Anđelika Kerber.

Bartel je mnogo grešila u uvodnim trenucima meča i to ju je koštalo. Ana je ispustila dve prilike u trećem gemu da oduzme servis protivnici, ali je treću pretvorila u brejk za 2:1 tako što je Nemica opet pogrešila i već imala sedam iznuđenih grešaka.

Sigurno je Ivanovićeva osvajala svoje servis gemove, dok je Bartel bila proprilično dekoncentrisana. Opet je u sedmom gemu mnogo grešila, što je Ana znala da iskoristi, napravi drugi brejk i povede 5:2 posle maratonskog gema.

Kada je trebalo da finišira set, kao da je druga teniserka izašla na teren umesto srpske reprezentativke. Počela je da greši i da šalje lopticu u aut i u mrežu, došlo je do velikog pada u njenoj igri, pa je prokockala dva brejka prednosti, a Bartel je nanizala tri gema za izjednačenje od 5:5.

Tipična razmena brejkova za ženski tenis viđena je u naredna dva gema, kao da su se takmičile koja će više da pogreši, pa se otišlo u taj-brejk. Tamo se nastavilo u istom ritmu, da bi Ana najlepšim potezom na meču kada je lobovala protivnicu i povela sa 5:4 prelomila prvi set u svoju korist.

Drugi set, nažalost druga priča. Kako je jedan novinar jednom rekao "da se igra na jedan dobijeni set, Ana bi bila šampion sveta", tako je Ivanovićeva u drugom bila samo fizički prisutna.

Bartel je prelako stigla, uz dva brejka do 4:0, a kada je Ana počela da brani servis već je bilo kasno. Jedina dobra stvar u drugom setu je što je trajao samo 27 minuta, pa Ivanovićeva nije mnogo energije potrošila.

Upravo to bio je presudni faktor da na kraju pobedi jer je svežija ušla u poslednji set. Iskoristila je drugu šansu za brejk u šestom gemu a potom je u osmom iskoristila prvu meč loptu za trijumf.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP