Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PORAZ OD AZARENKE

Ana stala na korak od finala!

Autor: Mondo | 04.08.2013 - 10:17:00h | Komentara: 0

Serijom grešaka u trećem setu, Ana Ivanović doživela je treći uzastopni poraz od Viktorije Azarenke i ispustila priliku da u nedelju zaigra finale Kaslbada.

Ana Ivanović

Ana Ivanović | Foto: Beta AP

Ana Ivanović nije izborila priliku da se u nedelju kasno uveče po našem vremenu bori za 12. titulu u karijeri, a prvu ove godine.

Naša teniserka očajno je počela polufinali duel Kalsbada protiv favorizovane Viktorije Azarenke, ali je potom podigla nivo igre i bila u situaciji da dobije meč. Ipak, kada je bilo najbitnije, sredinom trećeg seta, ušla je u seriju grešaka i izgubila posle sat i 55 minuta dobrog tenisa.
(1) Viktorija Azarenka - (7) Ana Ivanović 6:0, 4:6, 6:3.
Azarenka, treća teniserka sveta, u finalu će se sastati protiv bolje iz meča Viržin Razano - (5) Samanta Stosur.

Malo je nedostajalo da Ana posle Dominike Cibulkove, Koko Vandevege i (4) Roberte Vinči, zabeleži i četvrtu pobedu na početku američke turneje. To nije moglo da se nasluti posle prvog seta koji je Srpkinja izgubila sa "nulom".

Ana je kod 0:3 i dva brejka zaostatka imala pet brejk prilika u jednom gemu da smanji na 1:3 i proba da uhvati priključak, ali nije iskoristila nijednu, pa je glatko prepustila uvodni set godinu dana mlađoj Beloruskinji, takođe bivšoj prvoj teniserki sveta.

U drugom setu, Ana je prva napravila brejk, povela 3:0 i 4:1, kada je Viktorija uzvratila i stigla do 4:4. Ovaj nalet, Ana je uspela da zaustavi i osvoji deveti gem na svoj servis, posle čega je fantastično napala servis protivnice i bez izgubljenog poena stigla do brejka, odnosno izjednačenja u setovima.

Ponosna na  dečka: Viktorija  Azarenka

Viktorija Azarenka | Foto: AP

U majstorici, iako nije bilo brejka do petog gema u setu, osećalo se da će ga prva napraviti Azarenka. Ona je imala brejk loptu u prvom gemu, a potom još dve u trećem, dok je u međuvremenu Ana u prva dva servis gema protivnice osvojila samo jedan poen.

Ono što je "visilo" u vazduhu dogodilo se kod rezultata 2:2, kada je Azarenka konačno iskoristila brejk šansu i povela sa 3:2, kasnije i 4:2 posle gema u kojem je Ana mogla lako da napravi ribrejk da nije pravila neiznuđene greške.

Odatle, bilo je teško vratiti se, mada ni to nije bilo nemoguće.

Kod rezultata 4:3 za Azarenku, bilo je 30:30 u osmom gemu i Ivanovićeva je tada poslala dve loptice u mrežu, jednu iz bekhenda, drugu iz forhenda za 5:3. Suočena sa porazom, u narednom gemu samo je nastavila sa greškama i prišla da čestita protivnici treću uzastopnu pobedu, računajući i dve ostvarene tokom 2012. godine u Madridu (6:4, 6:4) i na Vimbldonu (6:1, 6:0).

Ukupno, Azarenka vodi 4:2 protiv trenutno 17. teniserke sveta. Nagradni fond na turniru u Karlsbadu iznosi 705.707 dolara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP