Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

DOJADILO JOJ

Ana: Ukinuti vrištanje na terenu!

Autor: S. R. | 23.11.2012 - 19:04:00h | Komentara: 0

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas na druženju sa učenicima, roditeljima i nastavnicima iz pet osnovnih škola u Beogradu da nije lako biti sportista, jer postoji mnogo pravila kojih mora da se pridržava, ali je dodala da joj to nije teško.

ana ivanović

Ana Ivanović sa đacima /Foto: Beta AP

"Nije lako biti sportista, a u profesionalnom sportu zaista ima mnogo pravila kojih moramo da se pridržavamo. Meni to nije teško, znam zašto ih se pridržavam, jer mi je važno da postignem ono u šta verujem", rekla je Ivanovićeva u Osnovnoj školi "Filip Filipović", koja je bila domaćin još četiri škole iz tog grada.
Ana Ivanović je apelovala da svaki pojedinac, od učenika i roditelja do nastavnika, kao i celog društva mora da ulaže trud kako bi nasilje nestalo iz škola.

ana ivanović

Uvek nasmejana: Ana Ivanović

"Isto je i sa nasiljem. Ako verujemo da je drugarstvo najvažnije, da možemo da se dogovorimo oko svega, da svako od nas vredi, da ima i drugih načina da se dokažemo, a ne da svakoga ismejavamo ili maltretiramo, onda nam neće biti teško da se pravila nenasilja pridržavamo", kazala je 13. teniserka sveta.

Pomogla 16 škola!
Ivanovićeva je 2007. godine imenovana za nacionalnu ambasadorku Unicefa u Srbiji. Ona je svojim donacijama omogućila da se 16 škola u Srbiji uključi u program "Škola bez nasilja", koja za cilj ima stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Među najzanimljivijim pitanjima bila su ona vezana za ostale teniserke i stvari iz privatnog života.
“Mislim da je Marija Šarapova najglasnija tokom meča. Ima nekih muškaraca koji više vrište od teniserki, ali očigledno nije toliko popularno jer svi kritikuju žene. Mislim da vrištanje treba ukinuti”, rekla je Ana.
Naša najbolja teniserka je i otkrila da nije uvek poštovala pravila roditelja.
“Kao mala, krišom sam krala eurokrem. Ali, svakako da nema kućnih pravila, ne bi bilo slatko tako nešto uzeti”, priznala je Ivanovićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP