Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ

Arapi, dođite u Srbiju!

Autor: S. R. | 29.12.2012 - 07:20:00h | Komentara: 0

Kako je krenuo, pokoriće opet celu planetu! Novak Đoković pregazio je u prvom meču nove sezone Španca Davida Ferera sa 6:0, 6:3 na egzibicionom turniru u Abu Dabiju. Na putu ka odbrani trofeja nalazi se Nikolas Almagro, koji je bio bolji od drugog srpskog igrača Janka Tipsarevića (2:6, 7:6, 6:2).

Novak Đoković

Novak Đoković

Iako je preokupiran pripremama za novu sezonu, Novak pomno prati dešavanja u i oko države, pa je tako izrazio zadovoljstvo što postoji mogućnost da investiciopni fond iz Emirata dođe u Srbiju.


- Nisam se još sastao sa šeikom, ali sam čuo da postoji mogućnost da ulože novac u Srbiju i ja se nadam da će do toga doći. Ovo je veoma bogata zemlja i to bi bilo odlično za Srbiju - rekao je Đoković za „Mocart sport“.
Prvi reket sveta kaže da će učiniti sve da odbrani trofej u Abu Dabiju i koju nedelju kasnije u Melburnu.

Reket me služi
U novu sezonu prvi teniser planete ulazi sa novim „hed“ reketom.
- Igraću novim reketom na Australijan openu i sve je manje-više isto. Prvi zvanični meč u novoj sezoni sam, eto, odigrao i odlično se osećam - zaključuje Novak.

- Ovde igram onoliko koliko je potrebno, mada sam protiv Ferera odigrao iznad očekivanja. Štaviše, odigrao sam na najvišem nivou, što me zaista raduje. Ovo je bila lepa pobeda, koja mi mnogo znači za formu i samopouzdanje. Odlično sam igrao, a i ova podloga je savršena za mene. Nastavljam sa dobrim igrama gde sam i stao na kraju minule sezone. Daću sve od sebe i da odbranim titulu u Abu Dabiju.

Nole će imati priliku da postane prvi teniser koji je tri puta zaredom osvojio Australijen open.

- Ovaj podatak koji nisam znao me čini još motivisanijim da postanem prvi kome je pošlo za rukom da tri puta slavi u Melburnu. Australijen open je moj najuspešniji grend slem i opet idem na titulu – kaže Nole.

Ambicije u narednoj godini se ne završavaju u Melburnu.

Nole sa klincima u Abu Dabiju

Nole sa klincima u Abu Dabiju

- Najvažnije je da ostanem zdrav i da pokušam da odigram u kontinuitetu kvalitetno, jer je to preduslov za poziciju broj jedan na svetu, a sa druge strane, Rolan Garos je jedini grend slem koji nisam osvojio. Ali, želja mi je da što dalje odem i na ostala tri grend slema i da na svakom osvojim trofej. Imam dovoljno iskustva i uspeha da mogu da razmišljam o tome, da se nadam i očekujem - kazao je Đoković.

Janko mi je bio uzor!
Retko koja zemlja može se pohvaliti dvojicom top 10 igrača na ATP turu.
- To je odlično za našu zemlju, imati dva igrača u top 10. On ima trenutno dve najbolje godine u karijeri, više nego ikada je posvećen i ambicije mu polako rastu. Naporno radi i polako podiže igru. Znam ga od svoje 10. godine, stari smo prijatelji. Gledao sam ga i kao neku vrstu uzora, bio je veoma uspešan kao junior, prvi na svetu. Sećam se da sam se nadao da ću trenurati sa njim i to mi je uspelo nekoliko puta - hvali Novak reprezentativnog kolegu.

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Reuters

POTVRĐENO
Nadal propušta AO

Sada je i zvanično potvrđeno: Rafael Nadal neće igrati na Australijen openu u Melburnu zbog stomačnog virusa. Malerozni Španac se od jula nije pojavljivao na teniskim turnirima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP