Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SRPSKI DERBI

Australijan open, 5. DAN: Ana bolja od Jelene, Nole i Janko prošli dalje!

Autor: S. V. - P. V. | 18.01.2013 - 07:57:00h | Komentara: 0

Najbolje plasirana srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Australijan opena. Ivanovićeva je u 3. kolu bila bolja od drugog reketa Srbije Jelene Janković sa 2:0 (7:5, 6:3).

Ana Ivanović

Bez sumnje najbolja u Srbiji: Ana Ivanović | Foto: Beta AP

Ana će se u narednoj rundi sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom, koja je eliminisala Heder Votson sa 6:3, 6:1.

Pobeda Nenada i Kate
U prvom kolu miks dubla, Nenad Zimonjić i Katarina Srebotnik pobedili su Marinka Matoševića i Oliviju Rogovsku sa 6:3, 6:3. U drugom kolu mešovitih parova igraće protiv pobednika duela Petrova/Bupati – Rodionova/Rojer.

Ukupno 11. okršaj dve naše najuspešnije teniserke ikada oduševio je sve koji su se našli na tribinama “Hajsens” arene, jer su Ana i Jelena odigrale nekoliko poena za pamćenje.
Ipak, jedna je morala da ode kući, a to je ovog puta bila Džej Džej koja je imala velikih problema sa procentom ubačenih prvih servisa. Treba reći i da Jelena nije bila potpuno spremna, s obzirom na probleme sa stomačnim mišićima.

Pokupila stvari i napustila Njujork: Jelena Janković

Biće bolje kad bude fit: Jelena Janković | Foto: Reuters

Ivanovićeva nije krila oduševljenje zbog osmog trijumfa nad Jelenom u međusobnim duelima.
- Veoma težak meč i srećna sam što sam pobedila. Nikada nije lako igrati protiv sunarodnice. Trudila sam se da ostanem fokusirana i da razmišljam samo o meču. Naravno, ništa lakše neće biti ni protiv Radvanske u narednoj rundi, koja je sjajna igračica – rekla je Ana posle meča.
Ivanovićeva i Radvanska su se do sada sastale sedam puta i Poljakinja vodi u pobedama sa 4:3. Poslednji put rekete su ukrstile 2011. godine u Pekingu, kada je Ana pri vođstvu protivnice 6:3, 3:2 predala meč.

Drugi od naših tenisera koji je izborio prolaz u četvrto kolo je Novak Đoković. On je u tri seta savladao Čeha Radeka Stepaneka, 31. nosioca, rezuiltatom 6:4, 6:3, 7:5, posle nešto više od dva časa igre.

U narednom kolu čeka ga pobedik meča između Sema Kverija (SAD, 20. nosilac) i Stanislasa Vavrinke (Švajcarska, 15. nosilac).

A, Janko Tipsarević opet nije mogao bez drame. Drugi reket Srbije bio je bolji od Francuza Žilijena Benetoa, 32. nosioca, posle tri časa igre i pet setova -3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3. Janko će sada odmeriti snage sa Nikolasom Almagrom iz Španije, koji je bio bolji od Jeržija Janovica - 3:0.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP