Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ZA SLADOKUSCE

AUSTRALIJAN OPEN, DAN 3: Sledi duel Jelene i Ane, Nole ide dalje

Autor: S. R. | 16.01.2013 - 12:26:00h | Komentara: 0

Najzanimljiviji meč 3. kola ženskog dela žreba Australijan opena biće duel srpskih teniserki Ane Ivanović i Jelene Janković!

Ana Ivanović

Preko trnja do 3. kola: Ana Ivanović | Foto: Reuters

Ana je do treće runde stigla hodajući po trnju, jer je u veoma dramatičnom meču protiv malo poznate teniserke iz kineskog Tajpeha Jung-Jan Čan slavila sa 2:1 - 7:5, 1:6, 6:4!

Jelena Janković

Jelena Janković | Foto: Beta AP

Miran dan u kancelariji nije imala ni Jelena Janković, koja je takođe protiv potpunog anonimusa iz Portugala, Marije Žoao Keler, pobedila posle tri odigrana seta (2:6, 7:6, 6:2).

Singl

Vesna Dolonc - Marion Bartoli 5:7, 0:6

Jelena Janković - Marija Žoao Keler 2:6, 7:6 (5), 6:2

Ana Ivanović - Jung Jan Čao 7:5, 1:6, 6:4

Janko Tipsarević - Lukaš Lacko 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5

Novak Đoković - Rajan Harisom 6:1, 6:2, 6:3

Dubl

Jovanovski/Cink - Halep/Rus 4:6, 6:2, 7:6 (2)

Zimonjić/Linšted - Ljodra/Mau 3:6, 7:5, predaja Francuza

Troicki/Rosol - Ćipola/Sepi 3:6, 4:6

Ipak najvažnije je da su Ivanovićeva i Jankovićeva prošle dalje, a šta je bilo prethodnih dana brzo će se zaboraviti.Okršaj u Melburnu biće njihov ukupno 11. u karijeri, a Ana ima značajnu prednost u pobedama (7:3).
Nažalost, Vesna Dolonc nije uspela da napravi iznenađenje u 2. kolu Melburna, jer je poražena od Francuskinje Marion Bartoli 7:5, 6:0. Kao što rezultat i sam govori, Vesna je samo u prvom setu bila ravnopravna rivalka, kada je i propustila veliku priliku da osvojio tu deonicu, s obzirom na to da je imala prednost od 4:3 i 40-0, ali nije uspela.
Svejedno, posle prođenih kvalifikacija i prve runde, Vesna može biti zadovoljna napravljenim u Melburnu jer je dokazala svima da se može nadmetati sa najboljim teniserkama sveta.

Nenad Zimonjić

Dobar start s novim partnerom: Nenad Zimonjić | Foto: M. Metlaš

Nenad Zimonjić i Rober Linšted uspešno su započeli takmičenje u konkurenciji parova. Srpsko/švedskom paru na startu turnira meč su predali Nikola Mau i Majkl Ljodra na kraju drugog seta.

Francuzi su bolje počeli duel, napravili su u prvom setu jedan brejk i poveli su sa 1:0 (6:3), ali nakon što su Zimonjić i Linšted izjednačili napravivši brejk u 12. gemu drugog seta, Mau i Ljodra su odlučili da predaju.

Naredni rivali sedmih favorita na ovom turniru biće bolji iz duela Elgin/Istomin – Beneto/Rožer-Vaslan.

Na kraju, na teren su izašli Novak Đoković i Janko Tipsarević. Nole nije imao nikakvih problema sa Amerikancem Rajanom Harisonom, koga je savladao u tri seta - 6:1, 6:2, 6:2, posle 90 minuta igre. U sledećem kolu igraće protiv Radeka Stepaneka iz Češke.

Za razliku od njega, Tipsa se namučio sa Slovakom Lukašom Lackom, pa je obezbedio treću rundu tek nakon pet setova - 6:3, 6:4, 3:6, 4;6, 7:5. Naš teniser neće imati lagan zadatak ni u sledećem susretu, pošto će igrati sa iskusnim Francuzom Žilijenom Benetoom (32. nosilac).

Bojana dobra i u dublu!
Srpska teniserka Bojana jovanovski je zajedno sa Melindom Cink posle prokreta savladala Aranču Rus i Simonu Halep sa 4:6, 6:2, 7:6(2) u prvom kolu ženskih dublova na Australijan openu. U narednom kolu Mađaricu i Srpkinju čekaju bolje iz meča Rajčić/Sanders – Grandin/Uhlirova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP