Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ČUVENI STRUČNJAK NIKOLA PILIĆ NAKON ELIMINACIJE ĐOKOVIĆA

Beker nije kriv što Nole pakuje kofere u Melburnu

Autor: M. Grujić - V. Nestorović | 23.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Gubitak krune u Australiji koštaće Novaka Đokovića 1.640 bodova na ATP listi. Srpski teniser će svakako ostati drugi igrač planete, nezavisno od krajnjeg ishoda prvog grend slema u sezoni, ali bi mogao da omogući Nadalu beg na čak 4.510 poena razlike u slučaju da Španac osvoji Australijen open! Poraz u četvrtfinalu svakako boli, ali ne treba svaliti krivicu na Borisa Bekera, poručuje Nikola Pilić u razgovoru za „Alo!„.

Ostao bez krune  na Australijen  openu: Novak  Đoković

Ostao bez krune na Australijen openu: Novak Đoković | Foto: FoNet - AP

- Imati jednog Bekera za trenera je dobro. Svi su očekivali da Novak osvoji četvrtu uzastopnu titulu u Melburnu, ali ne ide to baš tako. Izgubio je 9:7 u petom setu, a tako je mogao i prošle godine da izgubi bez Bekera, setite se samo kako je bilo.

Vavrinka očigledno zna kako treba s Novakom, što se videlo i na US Openu, a sada je odigrao meč života. S druge strane, Novak mu je pomogao sa dve katastrofalne greške u odlučujućem gemu. To ne liči na njega jer su situacije u kojima je pogrešio bile kao kada pucate penal, a golman nije tu, ali šta da se radi - rekao je Pilić.

Beker najavio povratak kralja

Boris Beker nije uspeo da odvede Novaka Đokovića do četvrte uzastopne titule na Australijen openu, ali je uveren da će se sledeće godine vratiti u Melburn park kao deo Novakovog tima.
- Hvala vam na podršci, vidimo se sledeće godine - napisao je Beker na svom Tviter nalogu i okačio zajedničku sliku sa Novakom.

Proslavljeni stručnjak zadovoljan je novim talasom trenera, koji predvode legendarni igrači poput Bekera, Stefana Edberga, Ivana Lendla.

- Godinama su se provlačili treneri koji su samo nosili torbe i nisu smeli ništa da kažu. Ovi novi treneri će biti prava stvar za tenis. Bolje me pitajte za šest meseci da li je Novakova saradnja sa Bekerom dobar potez, trenutno je prerano dati bilo kakav sud - zaključio je Pilić.

Na svu sreću, izuzevši turnire u Dubaiju i Monte Karlu, Novak do Rolan Garosa neće braniti mnogo titula, a ni bodova, a tada bi ponovo mogao da pretekne Nadala. Đoković je na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju stigao do polufinala, odnosno osmine finala, iako se igraju na betonu.

Nema mesta  tugovanju: Ekipa  iz Melburna

Nema mesta tugovanju: Ekipa iz Melburna

Ništa više uspeha nije imao ni u Madridu, gde je ispao u drugom kolu, a u Rimu je stigao svega do četvrtfinala. Za razliku od njega, Nadal je početak prošle sezone posvetio oporavku od povrede i manjim turnirima, koje će verovatno propustiti ove godine. Španac se na veliku scenu vratio osvojenom titulom u Indijan Velsu, a onda je direktno prešao na šljaku, gde je, osim izgubljenog finala u Monte Karlu, protutnjao zaključno sa Rolan Garosom.

Bilo kako bilo, Novak i Nadal ne moraju previše da brinu za čelne pozicije jer su ostali rivali daleko ispod, pa bismo sledeću smenu mogli da vidimo tek na šljaci, podlozi na kojoj je Španac gotovo nedodirljiv.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: FoNet / EPA

Novakov predstojeći raspored


Dubai - pobednik (brani 500 poena): Nadal nije nastupio
Indijan Vels - polufinale (360 poena): Nadal pobednik (1.000 poena)
Majami - osmina finala (90 poena): Nadal nije nastupio
Monte Karlo - pobednik (1.000 poena): Nadal finale (600 poena)
Madrid - drugo kolo (45 poena): Nadal pobednik (1.000 poena)

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP