Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

STAV

BEOGRAD NEMA BIG BEN, AL‘ IMA SRCE!

Autor: Veljko Nestorović | 24.12.2012 - 07:13:00h | Komentara: 0

Janko Tipsarević taktiku za novu sezonu pravi u Dohi. Devetom teniseru planete društvo pravi supruga Biljana, a u 2013. Janko planira napad i na sami vrh ATP liste. U razgovoru za ALO! drugi reket Srbije objašnjava koliko velika očekivanja ima od naredne sezone.

Među deset  najboljih na svetu:  Janko Tipsarević

Među deset najboljih na svetu: Janko Tipsarević

- U proteklih nekoliko godina sazreo sam i kao osoba i kao igrač. Svestan sam da opstanak u top 10 i pomak napred zavise samo od mene i mog zalaganja, truda i ulaganja u sopstveni napredak. Mnogo toga u pristupu i samoj igri sam već promenio i prilagodio ciljevima, no to je tek početak. Moram, mogu i želim da popravim svoju igru u svakom aspektu - kaže Tipsarević.


>>> Prvi li veruješ da bi možda mogao da izboriš i finale grend slema u 2013? Koliko je to realno?
- To je cilj, želja i san svakog igrača na planeti. Konkurencija nikad nije bila teža. Moram dosta toga da popravim u igri, što upravo i radim ovde na pripremama u Dohi.

>>> Prvi izazovi u 2013. te očekuju u Australiji. Kakva je publika tamo i kakvi su srpski navijači? Da li je tačno da često mogu da izbace protivnika iz takta?
- Biću maksimalno pripremljen za Australiju, izuzetno volim da igram tamo. Naši navijači dolaze u velikom broju, navijaju iz sve snage, prate sve naše igrače u svim konkurencijama i apsolutno su na svakom meču bez obzira na kom terenu se igra. Veoma su odani i temperamentni, mnogo im je stalo da pobeđujemo. Navijanje je važan deo teniske igre i svakom igraču baš prija da ima podršku. A da li mogu da izbace protivnika iz takta, to morate da pitate moje protivnike!

>>> U kom gradu je teniski najobrazovanija publika?
- Verovatno u Londonu, na Vimbldonu, što je očekivano, pa oni su domovina modernog tenisa. Mada sam, putujući po svetu, često bivao iznenađen reakcijama publike na manjim turnirima. I srpska publika je odlična, instinktivno zna kada nam je potrebna podrška, a kada moraju da budu tihi. Navijači na Dejvis kupu u Beogradu 2011. su dobar primer odlične publike. Zaista sam im mnogo zahvalan.

>>> Praktično si celu godinu van zemlje zbog obaveza. Ima li Beograd nesto na čemu bi mogle da mu pozavide ostale sportske prestonice?
- Ono što Beograd čini Beogradom jesu ljudi koji u njemu žive. Beograđani su po meni duša i vizitkarta našeg grada. Mi nemamo Ajfelovu kulu, Petu aveniju, Diznilend i Big Ben, nemamo luksuz, sjaj i glamur velikih metropola, ali imamo nešto po meni mnogo vrednije. Imamo srce, toplinu, srdačnost, otvorenost i umemo da dočekamo i otpratimo svakog gosta kao niko na ovom svetu. Odgovorno tvrdim - ko jednom dođe u Beograd, doći će opet. Bar je tako sa mojim prijateljima i poznanicima.

>>> Kada bi mogao da se vratiš unazad kroz vreme, s kojim teniskim velikanom iz prošlosti bi odmerio snage na terenu?
- Definitivno sa Agasijem. Mnogo sam voleo da ga gledam kako igra, kako menja taktiku tokom mečeva, kako nikad ne odustaje.

>>> Koliko je muzika veliki deo tvog života? Da li miksuješ kod kuće i žale li se komšije na buku?
- Muzika mi mnogo znači. Ona mi je i hobi i pasija. Vrsta muzike koju najviše volim je haus, mada slušam i druge dobre stvari. Što se komšiluka tiče, imam odlične i vrlo korektne komšije, pa se i ja trudim da budem maksimalno uviđavan - mogu da uživam u muzici i preko slušalica, zar ne? Tako sigurno nikom ne smetam.

Al Paćino

Al Paćino

Voleo bih da upoznam Al Paćina


l Postoji li neko koga bi želeo da upoznaš, a do sada nisi imao prilike?
- Ja sam veliki filmofil. Najviše zbog filmova i knjiga lako podnosim dugačke i česte letove. Al Paćino mi je omiljeni glumac i sa njim bih voleo da se upoznam. Čuo sam da voli tenis i da dođe ponekad na neki meč.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP