Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SENZACIJA

Berdih izbacio Federera!

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2012 - 11:27:00h | Komentara: 0

Prvi put posle osam uzastopnih godina, Rodžer Federer neće igrati bar polufinale na US openu.

Pred punim stadionom „Artur Eš“ bolji od njega u četvrtfinalnom okršaju bio je Čeh Tomaš Berdih sa 7:6 (7-1), 6:4, 3:6, 6:4.
Federer je odigrao katastrofalno za svoje standarde, naročito u prva dva seta, ali se činilo da bi ipak mogao do preokreta nakon što je osvojio treći set. Međutim, posle kraće krize Berdih se sabrao, napravio ključni brejk i odservirao za jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Najveća pobeda u karijeri

Najveća pobeda u karijeri | Foto: AP

 Počelo je brejkom Federera već u prvom gemu, ali ubrzo je postalo očigledno da Švajcarcu malo šta polazi od ruke i u šestom gemu je sa četiri uzastopne greške bukvalno poklonio suparniku brejk.

Do kraja seta nije bilo brejk šansi i o pobedniku je odlučivao taj brejk. U ’dodatnom gemu’ Berdih je pucao iz svih oružja, napravio je dva vinera riternom i uz neke Rodžerove greške slavio je sa ubedljivih 7-1.
Federer je nastavio sa greškama, čak mu ni servis nije išao od ruke, a forhendom je često promašivao teren i za metar i više.
Već u prvom gemu drugog seta Berdih je napravio brejk, a u petom gemu Federer je spasao tri uzastopne brejk šanse zahvaljujući servisu, koji je tada na kratko proradio.

Težak poraz

Težak poraz | Foto: AP

 To nije poremetilo Berdiha, suvereno je čuvao svoje gemove, a zatim je munjevitim forhendom napravio novi brejk za 5:2. Tada se Čeh stegao, izgubio je naredna dva gema, ali je imao još jednu šansu da odservira za 2:0. 

U prva dva poena promašio je prvi servis, strah je bio očigledan, ali je Federer dva puta poslao forhendom lopticu u aut. Posle toga se Berdih opustio i dvama snažnim servisima okončao je drugi set – 6:4.
Nova greška Federera iz forhenda podarila je Berdihu brejk na startu trećeg seta, ali on kao da je došao prerano – Ćeh nije znao kako da se izbori sa pritiskom i sa bukom publike koja je bila naklonjena njegovom rivalu.
Od rezultata 3:1 Berdih nije mogao da ubaci prvi servis, a Federer je podigao nivo igre i uzeo pet gemova u nizu, samim tim i treći set.
Čeh je u četvrtom setu uspeo da konsoliduje igru, a sve do rezultata 4:3 za Berdiha brejk lopti nije bilo. Tada je Federer, koji je u četvrtom setu stabilizovao igru, ponovo odigrao prenervozan gem – sopstvenim greškama omogućio je brejk šansu Berdihu, a on je odigrao smelo i vinerom iz forhenda poveo sa 5:3.
Ovoga puta Čeh nije ustuknuo – izvanredno je servirao i bez izgubljenog poena završio je gem i meč za dva časa i 46 minuta borbe. Ukupno, Berdih je imao 30 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Rodžer upisao 44 direktna poena i 40 grešaka.
To je peti Berdihov trijumf u 16 okršaja sa Federerom, a za plasman u finale boriće se sa Endijem Marijem. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP