Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SMENA

Biće Nole ponovo broj jedan!

Autor: P. Vuković | 06.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rafael Nadal će od sutra biti ponovo svetski broj jedan! Iako ga danas (10 časova) čeka okršaj sa Novakom Đokovićem u finalu Pekinga, španski teniser je već trijumfom u polufinalu obezbedio sebi povratak na čelo kolone na kojoj nije bio dve godine, od 4. jula 2011.

Oprostio se od prvog mesta: Novak Đoković

Oprostio se od prvog mesta: Novak Đoković | Foto: FoNet

Nadal, zapravo, nije ni morao da se znoji previše za to prvo mesto, pošto mu je Čeh Tomaš Berdih predao meč u prvom setu pri rezultatu 4:2, dok je Nole morao da igra do kraja protiv Rišara Gaskea (6:4, 6:2). Sve u svemu - Nole je na prvom mestu proveo 101 nedelju i bilo je pitanje trenutka kada će ga Rafa, koji prve značajnije bodove brani tek u Indijan Velsu (igra se u martu), svrgnuti s trona. Zbog toga će Španac najverovatnije završiti 2013. kao prvi, iako postoje minimalne šanse da ne bude tako.


- Razlika u korist Nadala je minimalna, borba se nastavlja. Španac je odigrao fenomelano od kako se vratio ove godine. Ipak, za njega je najvažnije da je i dalje u vrhu, da nije imao pauze i da igra dobro u kontinuitetu. To mu je prednost u odnosu na ostale tenisere. Moraće i Nadal nakon sledećeg Monte Karla da brani ogroman broj poena. Kolo će se okrenuti, polako. Bolje je kada imate rezultate raspoređene kao Nole, kada ste cele godine konstantni. Nije lako igrati stabilno - rekao je za „Alo!“ selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

Bogdan Obradović

Bogdan Obradović

Ono što još ide u prilog našem asu, smatra Obradović, jeste činjenica da se u karijeri znatno manje potrošio, nego Španac.


- Čini mi se da Rafa troši mnogo više energije od Novka. Dosta trči, Novak je daleko korisniji na terenu i što se tiče svih udaraca, daleko je veštiji od Nadala. Španac mora da ih zaradi, dok je Nole agresivniji i diktira tempo. Na kratkom štapu ne mora da znači ništa, ali na dugom, broj pretrčanih kilometara i odigranih poena se i te kako broji. To je značajna činjenica.

Treći put lider: Rafael Nadal

Treći put lider: Rafael Nadal | Foto: Reuters

Neće tu biti kraj Nadalovim problemima da sačuva poziciju broj jedan.
- Nadal je popravio servis u odnosu na period kada je bio prvi, ali je izgubio stabilnost, i to u vreme kada je bio daleko zdraviji i pripremljeniji. Nije ulazio u drame kao sada, lako je izlazio na kraj sa igračima koji nisu u top 10. Očigledno je da ima gubitaka koncentracije.


Pad na drugo mesto neće psihološki uticati na Đokovića.
- Ono što vas ne uništi, to vas ojača. Dugo je vladao tenisom, a pokazao je i da je dobar iz senke. Kad je bio treći, dugo je čekao da bude drugi, pa prvi. Svaka od tih uloga mu je poznata, dobro se snalazi - nema dilemu Obradović.

Rang lista od ponedeljka


Ukoliko Đoković trijumfuje u Pekingu
1. Nadal 11.160
2. Đoković 11.120

Ukoliko Nadal trijumfuje u Pekingu
1. Nadal 11.360
2. Đoković 10.920

Sprema se srpski duel u Šangaju

Odmah nakon Pekinga najbolji svetski teniseri se sele u Šangaj (6-13. oktobar), gde Đoković brani krunu i 1.000 bodova. On će biti slobodan u prvom kolu, ali već u drugom ga najverovatnije očekuje sudar sa Jankom Tipsarevićem, koji mora prethodno da preskoči Španca Marsela Granoljersa. Ukoliko ne bude iznenađenja, Đoković bi u četvrtfinalu trebalo da igra sa Rodžerom Federerom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP