Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ MORA DA SE POTRUDI DA SAČUVA VRH

Bitka za No1!

Autor: M. Zdravković | 26.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Posle dužeg vremena, najbolji teniser sveta Novak Đoković primoran je da napada, a glavni clij mu je makar finale US Opena.

Kada igram sa Rafom, Rodžerom ili Endijem, sve se svodi na nekoliko poena koji odlučuju pobednika. Nema favorita

Kada igram sa Rafom, Rodžerom ili Endijem, sve se svodi na nekoliko poena koji odlučuju pobednika. Nema favorita | Foto: Beta AP

Srbin nema pravo na ranu eliminaciju ako želi da treću godinu zaredom bude najbolji teniser na planeti, a ostanak na vrhu ATP liste moguć je samo ako se Nole plasira u samu završnicu poslednjeg grend slema u sezoni, koji večeras startuje u Njujorku.


Pobedniku 1,9 miliona evra!


Rukovodstvo US Opena podiglo je ukupni nagradni fond za čak 35 odsto u 2013. godini, koji sada iznosi više od 25 miliona evra.
U tu svotu spada po 1,9 miliona evra, koliko pripadaju šampionima u singlu u obe konkurencije, muškoj i ženskoj. Rafael Nadal i Serena Vilijams imaće priliku i da, u slučaju trijumfa u Njujorku, na zagarantovanih 1,9 miliona pridodaju još 747.000 evra, što je bonus za „bivše šampione“.

Trofej u Velikoj jabuci brani Britanac Endi Mari, ali svetski mediji najveće šanse za trijumf daju Rafaelu Nadalu, koji juri 13. grend slem trofej u karijeri. Španac je propustio US Open 2012. godine zbog problematičnih kolena, ali po povratku na teren, u februaru ove godine, pokupio je devet titula (od toga pet mastersa) sa ukupnim skorom 53-3.

- Rafa se definitivno vratio i igra najbolji tenis u životu na čvrstoj podlozi. Rezultati pokazuju da je, bez sumnje, ubedljivo najbolji teniser u 2013. godini. Tri mastersa na betonu osvojio je u velikom stilu, iako to nije njegova omiljena podloga. Igrao je vrlo agresivno i čini mi se da je malo promenio stil igre - ističe Đoković.

Ipak, Nole je uveren da nema favorita na predstojećem US Openu.
- Kada igram sa Rafom, Rodžerom ili Endijem, sve se svodi na nekoliko poena koji odlučuju pobednika. Ne može se tačno reći ko je favorit, to je prava lepota tenisa. Zdravo rivalstvo je takođe lepota, to je ono što nas četvorica imamo međusobno - rekao je Đoković.

Po mišljenju  Đokovića, on je  najbolji u 2013:  Rafael Nadal

Po mišljenju Đokovića, on je najbolji u 2013: Rafael Nadal | Foto: FoNet / EPA


Nole tvrdi i da je u najboljim igračkim godinama, te da nije izgubio samopouzdanje, uprkos promenljivim partijama u poslednje vreme.
- Želim da nastavim da igram tenis na ovom nivou. Tako će biti sve dok telo može da izdrži napore i plamen ljubavi za ovim sportom gori u meni. Mislim da sam odigrao prilično pristojno u poslednje dve nedelje. U oba meča koje sam izgubio bilo je 7:6 i 7:5 u trećem setu.
Nisam pronalazio dodatnu snagu da budem smiren i odigram prave udarce u važnim trenucima. Takve stvari se dešavaju, ali moje samopouzdanje je i dalje na visokom nivou. Ovo je grend slem, a tamo se stvari menjaju - poručio je najbolji teniser sveta.

Novak Đoković na US Openu startuje u utorak uveče protiv Litvanca Ričardasa Berankisa (127. tenisera sveta).

SRBI NA MREŽI

PONEDELJAK
Muškarci
Kuevas - Tipsarević (21.00)
Žene
Vandevege - Krunić (17.00)
Janković - Kejs (21.00)
UTORAK
Muškarci
Đoković - Berankis
Žene
Ivanović - Tatišvili
Jovanovski - Petković

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP