Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BRITANAC OSVOJIO VIMBLDON

Blog (gem po gem prenos): Đoković - Marej 4:6, 5:7, 4:6!

Autor: Ekipa Alo! | 07.07.2013 - 18:28:00h | Komentara: 7

Teniski svet nije prisustvovao poslastici u finalu Vimbldona pošto je Endi Marej lako izašao na kraj sa Novakom Đokovićem savladavši ga u tri seta - 6:4, 7:5, 6:4.

Hvala što ste nas pratili. To bi bilo sve od nas.

4:6 KRAJ! ENDI MAREJ JE NOVI ŠAMPION VIMBLDONA! Fenomenalan poslednji gem u kojem je Marej tri meč lopte, Novak tri brejk lopte, ali ta četvrta je bila kobna.

4:5 BREJK MAREJ - Ponovo je Britanac preokrenuo tok susreta. Drugi vezani brejk Mareja, i u sledećem gemu serviraće za najznačajniji trofej u karijeri!

4:4 - Neverovatno igra Marej. Prosto je neverovatno šta sve stiže i svakim poenom dodatno izluđuje Novaka za kojeg smo taman pomislili da je spreman da preokrene meč.

4:3 BREJK MAREJ - Vraća se Marej. Kao i u drugom setu. Agresivno je napao Novakov servis što mu je omogućilo da diktira tempo i brzo stigne do dve brejk lopte, iskoristivši ih za povratak u set.

4:2 BREJK NOVAK! - Đoković sve češće skraćuje lopte sa kojima Marej još nije pronašao način da se izbori kako treba. Poveo je Novak sa 30:0, a onda jedan loš prilaz mreži vratio je Britanca u život - 30:15. Ipak, dve neiznuđene greške koje su usledile dovele su Novaka do vođstva od 4:2!

3:2 - Po prvi put u drugom setu Novak ima vođstvo. Ovo bi mogao da bude ozbiljan psihički stimulans za nastavak meča.

Novak Đoković i Endi Marej

Novak Đoković i Endi Marej

2:2 BREJK NOVAK!

Vraća se Đoković! Da li je to taj gem koji će preokrenuti tok meča?

1:2 - Prekinuo je Novak rivalovu seriju gemova, ali i dalje se ne vidi na koji način bi mogao da preokrene tok ovog meča koji u potpunosti ide u korist Mareja.

0:2 - Marej je sigurno potvrdio brejk bez izgubljenog poena pošto i kada Novak uspešno izgradi poen, ne uspeva da ga kompletira.

0:1 BREJK MAREJ

Nastavlja se serija britanskog tenisera koji se fantastično brani i izvlači neverovatne udarce. Novi brejk i novi veliki korak ka drugom grend slemu.

TREĆI SET

5:7 SET MAREJ

Marej vodi 2:0! Novak je pred velikim izazovom i čeka ga veliki podvig ukoliko želi da preokrene rezultat sa ovakvom igrom.

5:6 BREJK MAREJ!

Marej na korak od osvajanja drugog seta. Ništa posebno ne igra Britanac, već samo čeka greške Novaka, kojih je napretek danas. Ništa ne polazi za rukom srpskom teniseru, a sada je izgubio i živce.

5:5 - Mareju je počelo sve da smeta, pa i lepeza koju koristi neko u Đokovićevoj loži. U dva navrata je zaslužio opomenu zbog probijanja vremena, ali je nije bilo. Izjednačenje.

Jelena Ristić i Kim Sirs

Jelena Ristić i Kim Sirs

5:4 - Bez izgubljenog poena Novak stiže na korak od seta.

4:4 - Novak je propustio dve brejk lopte, ponovo nije imao sreće u ključnim poenima, a Marej je uz dosta fortune uspeo da izjednači na 4:4.

4:3 BREJK MAREJ - Puno sreće je imao Marej. Prvo je kod 15:30 vrh mrežice poslužio u njegovu korist omogućivši mu dve brejk lopte, a iako se Novak na kratko izvukao iz te situacije i preokrenuo do gem lopte, Britanac je fenomenalnim forhendom preokrenuo stvari i smanjio na 4:3.

4:2 - Marej je za kratko zaustavio Novakov nalet i prekinuo seriju od tri uzastopna gema srpskgo tenisera.

Novak Đoković i Endi Marej

4:1 - Nastavlja se dominacija prvog reketa sveta koji lagano ali sigurno korača ka izjednačenju u setovima.

3:1 BREJK NOVAK

Počeo je srpski teniser da proklizava terenom "sveengleskog kluba", na šta zbunjeni Marej nije imao spreman odgovor. Raznovrstan asortiman udaraca dovoljan je za prvi brejk u drugom setu!

2:1 Novak polako preuzima inicijativu na Centralnom terenu vimbldonskog kompleksa, što je potvrdio i novim gemom za 2:1 slomivši otpor Mareja koji polako potpada pod agresivu srpskog tenisera.

1:1 - Mučio se Marej da dođe do izjednačenja, a uspeo je konačno da osvoji gem pošto mu je glavni sudija Lajani pomogao jednom lošom korekcijom na 40:40.

1:0 - Siguran gem na startu drugog seta za srpskog tenisera.

DRUGI SET

Novak Đoković i Endi Marej

4:6 SET MAREJ!

Odustao je Novak i bez ikakve borbe prepustio gem Mareju kojim je došao do vođstva od 1:0 u setovima.

Susret Tomislava Nikolića i Novaka Đokovića možete pogledati OVDE.

4:5 - Novak je opstao u setu i sada će morati da načini brejk ukoliko želi da se ne suoči sa zaostatkom od 1:0 u setovima.

3:5 - Uspeo je Marej da spasi tri brejk lopte i zadrži prednost brejka napravivši veliki korak ka osvajanju prvog seta.

Novak Đoković i Endi Marej

3:4 BREJK MAREJ!

Ponovo je srpskom teniseru pao fokus, što je Britanac znalački iskoristio za novu prednost.

3:3 - Novo izjednačenje, Marej je sigurno odservirao za 3:3.

2:2 - BREJK ĐOKOVIĆ!

Bravo Nole! Nije klonuo duhom srpski teniser i odmah je uzvratio brejkom na isti način i izjednačio rezultat na 2:2! 

1:2 - BREJK MAREJ!

Opet je Novak puno grešio i već sakupio devet neiznuđenih grešaka. Marej je strpljivo čekao šansu i nakon tri neiskorišćene brejk lopte, prigrabio je četvrtu i poveo sa 2:1.

15:26 - Nikolić i Kameron prate meč Đoković - Marej

Finale Vimbldona između prvog tenisera sveta Srbina Novaka Đokovića i Britanca Endija Mareja prate sa tribina predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron.


Predsednik Srbije je pozdravio Đokovića u hodniku dok je srpski teniser izlazio na teren i poželeo mu sreću.

1:1 - Lako Marej stiže do izjednačenja iako je gem okončao as udarcem koji je bio u autu.

1:0 Đoković - Sjajni Novak! Prvi gem na meču pripao je srpskom teniseru koji je spasio čak tri brejk lopte! Imao je Marej 40:0, ali Đoković je ekspresno nanizao pet poena i poveo sa 1:0!

PRVI SET

14:55 - Sve je spremno za početak! Još malo i Novak Đoković i Endi Marej će se boriti za vimbldonski pehar! Ostanite uz alo.rs!

14:30 - Novaka ne brine ni to što će Marej biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.


"Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to", istakao je Đoković.

14:15 - Jedanaestogodišnja Pinki Sonkar iz Indije baciće novčić pre početka meča koji će odlučiti ko će prvi servirati - Endi Marej ili Novak Đoković.


13:45 - Koliko je lak put do finala imao Endi Marej najbolje govori podatak da mu je najbolje rangirani rival bio Mikhail Južnji koji je bio 20. nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu, a trenutno zauzima 26. mesto na ATP listi.

13:30 - Kako se bliži meč armija patriotski nastrojenih Britanaca pobrinula se za obaranje kvote na Endija Mareja, koji se po uplatama skoro izjednačio sa srpskim teniserom i sada se za njegovu pobedu plaća 1,9 evro na uložen jedan. Podsećamo, kada su kladionice otvorile ponudu, kvota na Mareja iznosila je 2,1.

Novak mora  dobro da se  istegne za finale

Can #Murray make history today #wimbledon or is #Djokovic the man.....

— Boris Becker (@TheBorisBecker) July 7, 2013

11:47 Na trenutak ćemo skrenuti sa meča Đokovića i Nadala i osvrnuti na pobednicu u ženskoj konkurenciji Marion Bartoli. Na Ostrvu je nastao veliki skandal kada je Džon Inverdejl, komentator Bi-Bi-Sija na Radiju 5, rekao:

- Da li mislite da je otac od Bartoli rekao svojoj ćerki kada je bila mala: "

"Nikada nećeš biti lepotica?"

Marion Bartoli

Marion Bartoli | Foto: FoNet - AP

Njen otac je momentalno pozvao uredništvo Bi-Bi-Sija, koje je bilo primorano da se izvini.

- Odnos između mene i moje ćerke je uvek bio fantastičan i ne znam o čemu taj čovek priča. Kada je imala pet godina igrala je kao i svako dete i uživala na terenu. Ona je moja prelepa ćerka - rekao je tata Valter.

11:20 Ako niste do sada, na alo.rs možete pogledati Novakovu konferenciju za novinare uoči finala.

11:15 Na tribinama centralnog terena na Vimbldonu očekuju se i dve legende Mančester junajteda - Nemanja Vidić i Aleks Ferguson. Svako će, naravno, navijati za svog zemljaka, a kapiten Junajteda je dao izjavu za Pres Asosiejšn Sport povodom finalnog meča.

- Ser Aleks je veliki navijač Marija i pre neki dan smo pričali šta ako se Nole i Endi nađu u finalu. Njih dvojica su dobri prijatelji. Trebalo bi da bude dobar meč, nadam se Novakovoj pobedi, posebno jer bi voleo sledeći put kad vidim Fergusona da pričam o tenisu - rekao je Vidić kroz osmeh. - Stvarno sam Đokovićev veliki fan. Respektujem ga zbog svega što je uradio za Srbiju, ali i zbog njegovog humanitarnog rada.

10:50 Za početak, pitamo čitaoce našeg sajta - kakav rezultat očekuju u velikom finalu?

10:28 Polako se podiže atmosfera uoči finalnog meča, sva zanimljiva dešavanja moći će da ispratite na alo.rs

Nole, izjedi im svu travu!

Nole, izjedi im svu travu! | Foto: Reuters

Novak

 

S jedne strane, najbolji igrač današnjice i suvereni vladar belog sporta, a naspram njega do neba motivisani Britanac, koji će imati silnu podršku zemljaka.

Novak

Novak

*Kliknite za uvećanje

Toma dolazi na Vimbldon

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće danas finalnom meču na Vimbldonu kako bi pružio podršku srpskom teniseru Novaku Đokoviću.
- Na Vimbldonu ću pružiti podršku teniskom šampionu sveta. Srbija je uz Noleta - napisao je srpski predsednik na svom Tviter profilu.

Dve karte za finale prodate za 82.500 €!
Prava ludnica vlada u Londonu pred okršaj Đokovića i Marija, a najbolja potvrda za to jeste da su dve karte prodate za čak 82.500 evra, čime je potučen svaki rekord.

U Londonu se traži karta više, a prema pisanju tamošnjeg lista „Metro“, u agenciju „Viagogo“, koja se bavi distribucijom ulaznica, stiglo je preko milion trebovanja za, kako Englezi ističu, istorijsko finale.


Mekinro daje
prednost Mariju

Trostruki šampion Vimbldona Džon Mekinro smatra da je Endi Mari favorit u finalu Vimbldona protiv prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.
- Dajem prednost Mariju. Fizički aspekt polufinalnih mečeva ima veliki uticaj. Novak je veliki igrač, obojica su, ali publika će dati Mariju dodatnih pet ili 10 odsto prednosti. Kada se sve spoji, gledaćemo fantastično finale, ali je Mari spreman da konačno učini poslednji korak.

Novak nišani drugu titulu na najprestižnijem teniskom turniru, dok Mari želi da „skine mrak“ u Londonu i tako obraduje čitavu naciju, s obzirom na to da Englezi čekaju pehar još od davne 1936. godine.

Kako bi svom ljubimcu olakšali posao, rđavi Englezi su na sve načine pokušali da uzdrmaju Đokovića.
Prvo su ga u četvrtfinalu preselili na teren broj jedan, ukazavši prednost Mariju da igra na centralnom, a zatim su pred polufinale s Del Potrom „izbunarili“ da Srbin ne nosi adekvatnu obuću, tačnije da njegove patike sa strane imaju „bodlje“, što je zabranjeno, pošto mu olakšavaju da izbegne proklizavanje.

Momentalno je upućen apel organizatoru i Đokoviću je naređeno da „ošiša“ bodlje. Interesantno, naš as je u prva četiri kola bez problema nosio pomenute patike, Britanci su dlaku u jajetu rešili da traže tek kada su skapirali da će njihov ljubimac za pehar morati da se bori s najboljim na planeti.

- Patike sa „bubuljicama“ sa spoljne strane nisu dozvoljene. Taj deo mora biti gladak. To nije bio slučaj sa Đokovićevim patikama tokom prve četiri runde takmičenja, kako naše fotografije pokazuju - rekli su organizatori, a prenosi britanski „Telegraf“.

Novaka Đokovića kao pravog šampiona nije poremetilo sve što se priča i piše na Ostrvu. On je spreman da bogatoj kolekciji doda još jedan trofej.

- Normalno je da sam posle onakvog polufinala s Del Potrom umorniji nego nakon ostalih mečeva koje sam odigrao od početka turnira, ali mi nije prvi put da sam u ovakvoj situaciji. Zapravo, bio sam i u gorem položaju na Australijan Openu 2012. godine ili na nekoliko drugih turnira, kada sam ipak uspevao da se fizički oporavim i spreman uđem u naredni meč. Jedva čekam da finale počne - kratak je Nole.

Endi Marej

Endi Marej | Foto: Reuters

Endi Mari je pred meč sezone hrabro poručio:

- Biće teško u finalu sa Novakom, igra veoma dobro na ovogodišnjem turniru, ali uspeo sam da ga pobedim na londonskoj travi prošle godine na Olimpijskim igrama. S tim u glavi dočekaću finale protiv Đokovića - optimista je Britanac.

PRVE DAME VIMBLDONA

Jelena Ristić vs Kim Sirs

Naši momci su gospoda!

Jelena Ristić

Sportsku najavu vimbldonskog finala prati i duel lepših polovina Novaka Đokovića i Endija Marija.
Nije tajna da se dvojica vrhunskih tenisera i privatno druže, a to potvrđuje i Jelena Ristić, Noletova devojka, koja prema Endijevoj pratilji Kim Sirs iskazuje poštovanje.
- Viđale smo se i tokom ovogodišnjeg Vimbldona, ali nismo imale vremena za druženje. Kim i Endi su prijatan i lep par. Što se tiče rivalstva između Novaka i Endija, tu ne postoji negativna energija. Tenis je sport džentlmena, obojica su gospoda - rekla je Jelena Ristić

BERDIH: Nole ima DNK iz svemira!

Berdih  nakon  poraza od Đokovića

Berdih nakon poraza od Đokovića | Foto: AP

Posle epskog polufinala Vimbldona koje je pripalo našem teniseru protiv Huana Martina del Potra, mnoge njihove kolege hvalile su srpskog tenisera na društvenim mrežama. Najupečatljiviji tvit napisao je Tomaš Berdih, koga je Novak pobedio u četvrtfinalu u Londonu.

- Đoković ima DNK iz svemira. On je svemirski čovek. Čestitam! - napisao je Berdih.
Oduševljenje Novakovom igrom, posebno njegovim klizanjem na travi, nisu mogli da sakriju hrvatski teniser Ivo Karlović i nemačka igračica Andrea Petković.
- Čestitke, Nole. Novak, klizeći čovek. Pokušao sam jednom da klizam na šljaci. Pokidao sam ligamente - napisao je Karlović, dok je Andrea ostala u čudu.
- Kako Novak ovako uspeva da se kliza na travi?! - pita se ona.

Novak: Umirao sam od smeha!
Dok Mari oseća ogroman pritisak zbog predstojećeg finala i posta engleskih tenisera na Vimbldonu dugog 77 godina, Novak je dan uoči važnog meča uživao sa svojim timom.

Novak

*Kliknite za uvećanje

- Jutros, tokom zagrevanja, imali smo i zabavljače. Dule i Marijan su ukrstili rekete i odmerili snage. Umirali smo od smeha! Sada se pripremam za meč i želim da vam se svima zahvalim na podršci! - oglasio se Novak putem Fejsbuka.
Poslednji komentari
  • ISTINA Vreme: 07.07.2013 10:07h

    Crni Tomo pa ti ne znas pravila ,ovo je gospodska igra.igraju je i gledaju gospoda tako da za tebe nema mesta tamo mada kad bolje razmislim poseti ti HIGHGATE ako uopste i znas sta je to, to je iz tvoje branse ,mozda nesto i naucis a mani se stvari koje nisu za tebe npr tenis,idi gledaj kako se igra klis i maska na tome si odrastao a ne na tenisu.Nole isprasi skotskog naduvenka i pokazi ko je gazda.

  • Jadranka Vreme: 07.07.2013 12:30h

    Britanci neka jos sacekaju...napred NOLE!

  • Raša Vreme: 07.07.2013 12:42h

    Zna se da je sport čisti fašizam osmišljen od strane valadara Novog svetskog poretka radi zamajavanja gladnih. Evo sad su telefonirali Tomi kamenorezcu i grobaru iz Bajčetine da putuje Vimbldon i navija za Noleta. Da li će srpska deca večeras kad idu u krevet sa gladnim stomkom večerati žute lpotce?! Samo jedno rešenje imamo da Čuvari revolucije Crnoruki .... na Terazijama i da postavimo kralja!

  • zoran m. Vreme: 07.07.2013 17:58h

    Nije trebao da ide da gleda Novaka.Samo ce da ga izbaksuzira!

  • Vla Vreme: 07.07.2013 18:35h

    Ma daj da Englez tako olako preokrene , namesteno Novak je morao da pusti Marea

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP