Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

O TERORU SVETSKE TENISKE FEDERACIJE

Bogdan Obradović: Maltretiraju nas samo zato što smo Srbi!

Autor: P. Vuković | 19.11.2013 - 20:25:00h | Komentara: 2

Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, skoro da je ostao bez teksta nakon svega što se dešavalo u finalu Dejvis kupa, odnosno onim što je servirano van terena od čelnika ITF-a i Svetske antidoping agencije. Poraz od Čeha (2:3) ga toliko i ne boli jer Srbija je druga selekcija sveta, što je takođe veliki uspeh, ali četvoročasovno držanje Novaka Đokovića na doping kontroli u vreme kada se igrao meč dublova, tretiranje Viktora Troickog kao kriminalca i dvostruki aršini su ga duboko pogodili.

bogdan obradović

Ogorčen na ITF: Bogdan Obradović

 - Doping kontrola je mogla da se odradi i posle, a ne za vreme meča. Znaju oni dobro koliko to ometa igrače. Suviše sebi daju na značaju. Nisam slučajno rekao da Troicki, da je Amerikanac, ne bi dobio jednogodišnju suspenziju. Setite se Agasija, koji je u autobiografskoj knjizi priznao da je koristio nedozvoljena sredstva, pa niko nije reagovao. Dalje, američki drim tim uopšte ne ide na doping kontrolu na Olimpijskim igrama. Ne podržavam teoriju zavere, ali Viktor ne zaslužuje takvu kaznu - rekao je Obradović za „Alo!“.

Novak Đoković

Muški podnosi sve udarce: Novak Đoković | Foto: A. Dimitrijević

 On veruje da pojedinim ekonomski moćnim državama i korporacijama ne odgovara da vide jaku Srbiju u bilo čemu.

- Nije ovde reč samo o tenisu. Logično je da oni koji imaju ekonomsku moć žele da budu prvi u svemu, ali na njihovu žalost postoji sport u kojem ne mogu da budu prvi. Da vladaju tamo neki Srbi, pa to nekoga boli! Šta će njima tamo neki igrač koji dolazi iz zemlje sa nekoliko miliona stanovnika, kada mogu da se prodaju u zemljama koje imaju stotine miliona ljudi. Igramo po njihovim pravilima, pa smo još bolji od njih. Tretiraju nas grubo. Preostaje nam da se borimo, da se dokazujemo. Bog odozgo gleda. Mi, Srbi, treba da se udružimo, to je naš najveći problem, što nismo složni - rekao je on.
Selektor se ne boji da bi mogao da bude kažnjen od ITF zbog izjava posle Dejvis kupa.
- Ako neko poštuje njihova pravila, to sam ja. Pa Štepanek je pokazao Janku srednji prst, nisu reč rekli! Ako oni računaju da mene treba da kazne, neka to urade slobodno. Radim časno, boljeg od mene za saradnju nisu mogli da imaju. Ne vidim šta bi trebalo da uradim, jedino da idem od zemlje do zemlje da se izvinjavam za naša nazovi nedela.
 
Na kraju, zanimljiv detalj u vezi sa Troickim...
- Na svečanoj večeri mi je prišao Riči Biti, predsednik ITF-a, i izvinio se zbog Troickog. Skidaju sa sebe odgovornost i kažu da je, zaboga, sve odlučio sud u Lozani - zaključio je Obradović.

Topić: Samo budala može da ruši Novaka!

Dragutin Topić, bivši atletski šampion, tokom bogate karijere prošao je sito i rešeto i zna dobro kakve su procedure za doping kontrole. On takođe ne veruje da postoje teorije zavere protiv Srba i Novaka Đokovića, koga su držali četiri i po sata na kontroli u subotu.

Podrška: Dragutin Topić

Dragutin Topić | Foto: Marko Metlaš

 - U atletici sigurno nema povlašćenih nacija, padaju Amerikanci, Jamajčani... Najrigoroznija su pravila u tom sportu. Nisam u toku sa tenisom, ali bih rekao da samo budala, lud čovek može da se igra sa Novakom Đokovićem. On je veliki igrač, donosi mnogima zaradu, pa i ITF-u, on je njima superstar! Namerno rušiti Đokovića nema smisla, to je bez ikakve logike - rekao je Topić.


 
Poslednji komentari
  • axa Vreme: 19.11.2013 20:53h

    Obradovicu..bolje ti stoji kad cutis.

  • pera Vreme: 20.11.2013 10:23h

    Nemogu nam nista ti belosvetski lopovi i mesetari.Krivo im je sto smo svoji i ne dozvoljavamo da nam oni dele pamet,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP