Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOLE PREKO CONGE STIGAO DO FINALA ŠANGAJA SA ARGENTINCEM

Del Potro kao šlag na torti!

Autor: P. Vuković | 13.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Kada je pre tri godine Novak Đoković „obećao“ Žo-Vilfredu Congi da ga više neće pobeđivati, malo ko je mogao u tom trenutku, pri rezultatu 5:2 za Francuza, da veruje da će Nole nanizati čak devet pobeda. Najnovija je stigla u polufinalu mastersa u Šangaju, gde je Đoković slavio sa 6:2, 7:5 i omogućio sebi da brani trofej koji je osvojio lani protiv Endija Marija. Ovog puta će za rivala imati sjanog Argentinca Huana Martina del Potra.

Ne da trofej: Nole

Ne da trofej: Nole | Foto: FoNet - AP

Conga ni ovog puta nije imao rešenje za srpskog asa, koji je prvi set rešio ubedljivo u svoju korist - 6:2. Nastavak je doneo nešto više uzbuđenja, posebno kada je Francuz stigao Đokovićevu prednost od 4:2, ali dalje od 12. gema nije mogao. Servirao je za ostanak u meču, a Đoković iskoristio drugu meč loptu - 7:5. Pored ujednačenog broja vinera (22:21), Conga je bio daleko slabiji u neiznuđenim greškama, kojih je napravio 35, naspram Noletovih 21.


U formi: Del Potro

U formi: Del Potro | Foto: Reuters

- Veoma mi je bitno što sam se plasirao u drugo finale zaredom - rekao je Nole, aludirajući na prošlonedeljnu titulu u Pekingu.


- Servis mi je bio vrlo dobar, efikasan. Pokušavao sam da šetam Congu po terenu. Znam da ponekad voli da ima otvorene udarce, a voli i da iz napada iz bekhenda, tako da mu to nisam dozvolio.

Vikao na sudiju: Đoković

Vikao na sudiju: Đoković | Foto: AP

Conga je istakao da „nije bio potpuno u meču“, pošto nije zalečio povredu kolena. Na mreži je imao poražavajući učinak - 13 od 31 izlaska je bilo uspešno.


- Nisam dobro servirao u prvom setu i nisam mu zadavao mnogo muka, ali sam zaigrao bolje u drugom delu igre. Međutim, Novak je i tu bio bolji i zasluženo slavio sa 7:5 - rekao je Conga.

Sudija iznervirao Noleta!

Nismo skoro videli Đokovića da ga je neko tako iznervirao kao što je to uspeo sudija Ali Nili. Gospodin u stolici je dva puta oduzimao poen Noletu u situacijama kada je imao lopticu na reketu, ali nije odigravao poen jer je linijski sudija uzvikivao da je aut. Kap je prelila čašu kada se to drugi put dogodilo.
- Da li je ovo moguće? Šta se, dođavola, dešava?! Dva puta u dva gema mi oduzimate poen. Koncentrišite se malo - grmeo je Nole.

Poslednji komentari
  • Nada Vreme: 13.10.2013 21:54h

    Svaka cast Nole uvek si pravi dzentlimen i na terenu i bilo gdje se nalazis pokazujes svoje velicanstvo to samo ti mozes. Samo napred vjerujemo u tebe brzo ces se vratiti na poziciju broj 1.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP