Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SEDMI DAN VIMBLDONA

Đoković bolji od Conge, Lisicki od Ane, Bojana ispala u dublu

Autor: Ekipa Alo! | 01.07.2014 - 08:31:00h | Komentara: 0

Sedmog je takmičarskog dana na Vimbldonu smo malo sreće i malo tuge za srpske predstavnike. Novak Đoković uspeo je u tri seta da savlada Žoa-Vilfreda Congu i plasirala se u četvrtfinale, dok Ana Ivanović nakon prekida, kiše i tri dana dugog meča poražena od Sabine Lisicki. Bojana Jovanovski nije uspela da ode dalje u dublu, dok su u juniorskoj konkurenciji Jorovićeva i Čonkić uspešno obavili zadatke.

Đoković

Srpski teniser je sa četiri poena u nizu bez ikakve šanse ostavio Congu da nešto uradi u prvom gemu. Novak nije uspeo na Congin servis da uzme poen, ali je zato ponovo vrlo sigurno došao do 40:15, a onda dobrim forhendom napravio viner za 2:1.
Đoković je, u šestom gemu, veoma brzo došao do tri brejk lopte - prvu nije uspeo da iskoristi zbog odlične forhend paralele Francuza, drugu zbog jakog servisa, ali mu je treću poklonio Conga izbacivši loptu u aut (4:2).
Đoković je za 25 minuta uspeo da povede u setovima protiv Conge, a poslednja dva gema oba tenisera su odservirala četiri asa, po dva sa obe strane, ali je Novak već imao prednost brejka, tako da je svakako on više od toga profitirao.
Novak i Conga igrali su veoma tvrd meč, čuvali ljubomorno svoje servis, a ta priča se vodila sve do sedmog gema kada je drugi teniser sveta iskoristio prvu šansu za brejk u toj deonici. Đoković je gubio sa 30:15, ali je povezao tri poena, uključujući i grešku Conge na brejk lopti, tako da je srpski teniser bio na dobrom putu da osvoji drugi set.
Srpski predstavnik je uspeo da spoji sedam poena i dođe do tri set lopte, ali je Conga snažnim servisima došao do gema i naterao Noleta da servira za drugi set, što ovome zaista nije bilo teško, jer je upravo tu došao na korak od pobede.
U trećem setu Conga se budi, počinje da udara sve bolje i bolje, sve do osmog gema kada je imao pve brejk lopte na susretu, ali je Đoković veoma dobro odservirao, udarao još jače, te se videlo koliko mu je bitno da nakon tri seta završi susret (4:4).
Iako nije tada uspeo da ostvari prednost, predstavnik Francuske se junački držao i uspeo da veoma lako obezbedi taj-brejk, dok je Novak samo pratio i vrebao priliku da zada poslednji udarac. Nije bilo mini brejkova sve do 6:5 za Novaka koji je iskoristio prvu meč loptu i otišo dalje.
Đokovićeva prepreka ka polufinalu biće Marin Čilić koji je u tri seta eliminisao takođe francuskog tenisera Žeremija Šardija sa 7:6(8), 6:4, 6:4.

Ivanović: Razočarana sam zbog poraza, Lisicki je pokazala da je bolja

Ana Ivanović

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je razočarana zbog poraza od Nemice Sabine Lisicki i eliminacije sa ovogodišnjeg Vimbldona.

Ivanovićeva je u trećem kolu izgubila sa 6:4, 3:6, 6:1, a meč je dva puta bio prekidan - u subotu zbog mraka i u ponedeljak zbog kiše.


"Razočarana sam zbog poraza, ali dala sam sve od sebe u ovakvim okolnostima. Tri puta smo izlazile na teren i ona je pokazala da je bolja teniserka. Pokušala sam da zadržim koncentraciju tokom pauza, ali očigledno nisam uspela", rekla je Ivanovićeva.


Ona je dodala da pauze nisu previše uticale na Lisicki.


"Za razliku od mene ona je delovala rasterećenije. Opustila je ruku prilikom udaraca, što je uticalo na njeno samopouzdanje", rekla je Ivanovićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP