Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

TONI NADAL, RAFIN STRIC I TRENER, NAHVALIO NOVAKA:

Đoković je čudovište!

Autor: P. Milovanović | 23.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Primat u svetu tenisa trenutno drži Španac Rafael Nadal, ali nema dileme da će u novoj sezoni, koja je tek startovala, Rafa konstantno biti na udaru Novaka Đokovića, jer najbolji srpski teniser, predvođen novim trenerom Borisom Bekerom, po svaku cenu želi da se vrati na tron.

Čeličnim živcima lomi rivale: Novak Đoković

Čeličnim živcima lomi rivale: Novak Đoković | Foto: Reuters

Odavno je poznato da je Nole satkan od šampionskog kova, a to koliko je Srbin mentalno jak možda i najbolje opisuje izjava Tonija Nadala, Rafinog trenera i strica, koji ga je uporedio sa čudovištem!


- Nekoliko tenisera je psihološki neverovatno jako, čak mnogo jače od Rafaela i mogu da izdrže pritisak kao čudovišta. Tu na prvom mestu mislim na Đokovića - priznao je Toni za svetske medije šta misli o glavnom rivalu njegovog pulena.

Rafin trener je zatim priznao da Nadalu „glava“ nije jača strana, za razliku od fizičkih predispozicija po kojima je neprikosnoven, kao i po jurnjavi po terenu.

Ceni Srbina: Toni Nadal

Ceni Srbina: Toni Nadal | Foto: AP

- Da budem iskren, nikada nisam voleo da radim sa Rafom na psihološkom planu. Još od malena, učio sam ga boljoj teniskoj tehnici, tako da ne smatram da on ima dobru psihološku snagu, makar nije među najboljima u tome. Na frontu i na terenu, Đoković, Žo-Vilfred Conga i Gael Monfis mogu da izdrže neverovatan psihološki pritisak. U tu grupu spada još i David Ferer, ali Rafa ne mora toga da se boji dokle god je spreman i dokle god mu glava prati spremnost tela - konstatuje Rafin stric.


Nadal, koji beži Novaku 3.505 bodova na ATP rang listi, trenutno igra na turniru u Rio de Žaneiru.

Istomin prva prepreka ka novom „brodu“!


Najbolji srpski teniser će u pohod ka odbrani titule u Dubaiju krenuti preko Uzbekistanca Denisa Istomina. Žrebom je odlučeno da bi Nole u polufinalu mogao da odmeri snage sa Švajcarcem Rodžerom Federerdom, a u finalu mu je projektovani protivnik Tomaš Berdih, Del Potro ili Žo-Vilfred Conga. Đoković je do sada četiri puta dizao popularni pehar u obliku broda, namenjen šampionu.

Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 23.02.2014 08:09h

    Neko je ovde totalno lud. Da ne vredjam ni Tonija, ni novinara, uzimam na sebe da sam to ja. Rafa slab psihicki? Po meni on je medju najjacima (gde svakako spada i Novak).

  • qwerttzu Vreme: 24.02.2014 01:47h

    Jeste, jeste, "Nole čudovište"...Ko da ovaj ne zna šta se radi tj. uzima da se postane "čudovište", nego su ulozi veliki, pa se to dobro krije. Biće zanimljivo otkriti ko stoji iza kog imena iz sveta tajkuna..Onda će sve biti jasnije...

  • dada Vreme: 24.02.2014 05:46h

    .... ne toni ne ...novak se dopinguje ,,,, to znas i ti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP