Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

OTKRIVA RECEPT

Đoković: Ključ pobede su bili dugi poeni

Autor: novosti.rs | 19.03.2015 - 11:46:00h | Komentara: 0

Uspeo je Novak Đoković da “ukroti bombe” Džona Iznera i da izbori plasman u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu. Čini se da je konačno našao način da umiri početni udaraca gorostasnog Amerikanca koji mu je u prošlosti stvarao dosta problema.

Novak Đoković i Džon Izner

Novak Đoković i Džon Izner | Foto: Profimedia

- Džon ima jedan od najboljih servisa na svetu. Bilo je veoma teško oduzeti mu servis. Kada sam napravio brejk pri rezultatu 3:3 u prvom setu, uspeo sam da dođem do vođstva. Posle toga je meč mogao da ode na obe strane. Drugi set je trajao više od sat vremena, a obojica smo bili stegnuti u završnici. Na kraju sam imao i malo sreće - kaže Nole.
Objasnio je i šta je bio plan igre:
- Definitivno sam pokušavao da vratim što više riternova u teren. Nije mi bilo bitno gde idu, već samo da stvorim pritisak i da ga teram na što duže razmene, jer sam znao da tako imam veće šanse. Bilo je teško mentalno ostati u igri, ali sam uspeo da ostanem smiren i da završim posao u dva seta.
Američki igrač je pre meča sa Novakom izgubio ukupno 12 poena na svoj servis, a samo u duelu sa srpskim igračem je izgubio 19.
POZDRAV PESNICAMA Tokom Đokovićevog davanja izjava u miks zoni se pojavio Viktor Troicki koji se sa sunarodnikom “pozdravio pesnicama” i tako mu čestitao na trijumfu.
- Znao sam da neću imati 10 ili 12 prilika za brejk. Bio sam svestan toga da ću imati samo nekoliko šansi i da ću morati da ih iskoristim, ali nisam uspeo - kaže Džon.

Džon Izner

Džon Izner | Foto: Profimedia

Ima Amerikanac samo reči hvale na račun srpskog igrača.
- Igrao je neverovatno u defanzivi, ali je to ono što radi. Ne postoji nijedan aspekt njegove igre u kome je slab. Ima odličan napad, odbranu, kreće se fenomenalno, tako igra i tako me je “slomio”. Stalno me je terao na udarac više - poručio je Džon Izner.
Za plasman u polufinale će Nole igrati protiv Bernarda Tomića (Australija). Njih dvojica su do sada odigrali tri meča i sva tri su pripala Srbinu.
- Pun je samopouzdanja, opušteniji je na terenu i veruje u sebe mnogo više. Možda ga je uspeh Kirgiosa i Kokinakisa motivisao da se uozbilji, jer ima talenat, ima igru i biće veoma neizvesno - zaključio je Novak Đoković.
TOMIĆ: MOGU DA POBEDIM NOVAKA

Australijski teniser Bernard Tomić tvrdi da može da napravi iznenađenje i da savlada prvog reketa planete.

Bernard Tomić

Bernard Tomić | Foto: AP

 
- Spreman sam da igram protiv bilo koga. Pun sam samopouzdanja, serviram odlično i biće veoma kul. Igrao sam nekoliko puta protiv Novaka i znam da mogu da ga pobedim - jasan je Tomić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP