Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POSLE PET SETOVA SAVLADAN VAVRINKA

Đoković na mišiće do finala US opena!

Autor: M. Grujić | 07.09.2013 - 22:44:00h | Komentara: 2

Novak Đoković se po peti put plasirao u finale US opena, i to nakon pet setova igre protiv sjajnog Stanislasa Vavrinke - 2:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3, 6:4.

Novak

Prvi teniser sveta je ispunio misiju u Njujorku i plasirao se u finale, čime je definitivno zadržao prvo mesto na ATP listi koje mu je visilo o koncu pred dolazak na poslednji grend slem u sezoni.

Ipak, nije sve počelo kako treba. Vavrinka je prilično lako, uz čak tri osvojena brejka, rešio prvi set u sopstvenu korist - 6:2. Novak se prilično mučio i smogao snage da u drugom setu, tek kroz tajbrejk dođe do izjednačenja. Međutim, Vavrinka nije odustajao, pokazao je da eliminacija Endija Mareja nije bila slučajna i da u Njujorku igra tenis karijere - 6:3. Brejkom na startu četvrtog seta Novak je najavio da će meč i definitivno otići u petu, odlučujuću deonicu, što se na kraju i ispostavilo tačnim (6:3).

Čak 21 minut trajao je treći gem u petom setu, koji je Vavrinka osvojio, i nema sumnje da su svi mislili tada da će Švajcarac doći do pobede i kazniti Novakove propuštene brejk šanse. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, srpski teniser je pronašao fokus i ritam koji su mu pomogli da izjednači, a onda i preokrene rezultat na 4:2. Vavrinka nije uspeo da se vrati u foto finišu, pa je Đoković mogao da proslavi trijumf pred sjajnom njujorškom publikom koja je ovacijama pozdravila oba rivala za fantastičnu predstavu koja je trajala četiri sata i 12 minuta.

Poslednji komentari
  • StreLa Vreme: 08.09.2013 10:07h

    Bravo za Novaka.To je ta slavjanska upornost i rešenost (da ne kažem-junaštvo) koja postoji u nama,a dobar deo naše populacije je zaboravio,predao se, i divi se novokomponovanoj germanskoj.Samo napred...

  • buba Vreme: 08.09.2013 19:23h

    oce biti lajv prenosa?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP