Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

LONDON

Đoković najkraćim mečom u istoriji započeo pohod na odbranu titule!

Autor: A. O. | 10.11.2014 - 22:19:00h | Komentara: 0

Novak Đoković efektno je krenuo u odbranu titule na završnom mastersu u Londonu, pobedivši Marina Čilića sa 6:1, 6:1. Najbolji teniser sveta retko je grešio, koristio je i nešto slabiji servis rivala, kog su posebno iz takta izbacili sjajni poeni iz defanzive.

Izgubio samo  jedan set u  Njujorku:  Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle briljantne partije i trijumfa protiv Marina Čilića da je našao odgovor za servis protivnika i da je to presudilo u neočekivano lakoj pobedi.

Đoković je sinoć furiozno započeo odbranu titule na završnom turniru sezone u Londonu savladavši Čilića ubedljivo u dva seta (6:1, 6:1) nakon nepun sat igre.


"Odigrao sam veliki meč, bio je to moj zaista sjajan nastup. Marin kao pobednik US Opena ima mnogo samopouzdanja, ali uspeo sam da neutrališem njegov servis i da mnogo loptica vratim u igru, a to je bio deo taktike. Treniram, trudim se da popravim ritern, kao i servis, a to su elementi u igri na koje mogu da se oslonim i koji su korisni u mečevima protiv sjajnih servera", izjavio je Đoković, a prenosi Bi-Bi-Si.

Srpski teniser potpuno je dominirao u duelu sa Čilićem postigavši 11. pobedu u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.


"Nisam igrao ovde 12 meseci, divno je vratiti se. Zaista sam imao sjajan meč", kazao je srpski as, a na pitanje kako provodi vreme u Londonu odgovorio je da nastoji da što više bude na otvorenom.


"Trudim se da provedem neko vreme u parku sa mojim malim psom. Nažalost, moja porodica, moja supruga i beba, nisu ovde i neću ići u bar ili u pab, ako je to ono što ste mislili", rekao je Đoković.

Posle meča Đoković dugo nije izlazio iz O2 Arene, delio je autograme i fotografisao se sa brojnim navijačima, a Bi-Bi-Si navodi da je u tom druženju "proveo više vremena nego osvajajući prvi set protiv Čilića".

Đoković je napravio korak bliže odbrani prvog mesta na svetskoj rang listi, a osiguraće je ukoliko ostvari još dve pobede na londonskom turniru.

Njegov naredni protivnik u sredu je Stanislas Vavrinka, koji je juče u prvom meču A grupe istim rezultatom slavio protiv Tomaša Berdiha (6:1, 6:1).
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP