Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

MASTERS U TORONTU

ĐOKOVIĆ PAO PRED CONGOM: Francuz Srbinu ostavio samo 4 gema!

Autor: Kurir sport | 07.08.2014 - 21:57:00h | Komentara: 1

Najbolji svetski teniser Novak Đoković poražen je od Francuza Žoa - Vilfreda Conge 6:2, 6:2 u osmini finala na Mastersu u Torontu, posle samo 62. minuta igre.

Proveo  sunčano  jutro uz  „Crvenu  jabuku“:  Đoković

Novak Đoković | Foto: AP

Đoković od trećeg gema prvog seta nije suspeo da pronađe igru, kojom bi parirao raspoloženom i razigranom Congi, koji će se u četvrtfinalu sastati sa Endijem Marijem, kojem je Rišar Gaske predao meč.

Ništa u igri prvog tenisera sveta nije valjalo. Delovao je nedovoljno fokusirano na to što se dešava na terenu, nije pogađao kao u ranijim mečevima, a da ovako nešto može da se desi nagovestio je i meč u kom je posle tri seta savladan Gael Monfis.
Prvi set
Posle tri gema Conga vodi sa 2:1 jer je iskoristio brejk lopte u trećem gemu u kom je Đoković imao mnogo problema. Francuz je potom uspeo da potvrdi stečenu prednost, a Novak je seriju rivala prekinuo promenom ritma igre. Ali se Conga nije dao uznemiriti. Francuz igra veoma dobro kažnjava greške rivala i posle sedam gemova ima dva brejka prednost i serviraće za osvajanje prvog seta.
Conga ne staje, posle 28. minuta i samo 8 gemova igre poveo je uz dva brejka sa 1:0 u setiovima. Novak mora da nađe igru, pre svega konstantu, koja mu je nedostajala.
Drugi set
Đoković je na startu drugog seta retrpeo brejk, koji je Conga odmah i potvrdio. Đoković nije dovoljno u meču, a sada je pokušao da igrom na mreži malo promeni ritam. Francuz je imao brejk loptu, koju je agresivnom igrom pretvorio u vođstvo od 3:0.
Posle sedam gemova koliko je zaredom izgubio Đoković, koji nikako ne može da pronađe igru za raspoloženog Congu punog samopouzdanja je dobio gem i smanjio zaostatak za rivalom na 4:1. Ali Conga ni tada nije pao. Delovao je veoma sigurbno i došao na korak od meča sa Endijem Marijem u četvrtfinalu.
Tok meča
Novak Đoković je na startu turnira bio slobodan, a u drugom kolu je sa 2:1 u setovima savladao Gaela Monfisa. Žo-Vilfred Conga je u prvom kolu bio bolji od Rožera Vaselina, a u drugom je eliminisao Žeremija Šardija, bez izgubljenog seta.
Đoković je Congu do sada savladao 13 puta, a izgubio pet duela. Od 2011. godine francuski teniser nije slavio u mečevima sa Novakom. Poslednji međusobni duel odigran je u osmini finala na ovogodišnjem Vimbldonu, kada je naš teniser bio bolji sa 3:0 u setovima.
Poslednji komentari
  • goran Vreme: 07.08.2014 23:02h

    Odkad je Novak stupio u brak, za tenis mu je na oči pao mrak. Ima Đoković sada druge želje, pa ga mrzi protivnike da delje. Neuspesi su kod Đokovića prolazne faze, vratiće se Novak na stare staze.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP