Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PREPUN OPTIMIZMA

Đoković: Pobediću Nadala!

Autor: Beta | 06.06.2013 - 15:19:00h | Komentara: 0

Prvi teniser sveta Novak Đoković veruje da ima ono što je potrebno da u polufinalu Rolan Garosa savlada Rafaela Nadala i na taj način dođe na korak od titule jedinog grend slema koji mu nedostaje u kolekciji.

Novak Đoković

Novak Đoković

Srpski teniser će pokušati da postane tek drugi igrač koji je na tom turniru uspeo da pobedi sedmostrukog pobednika Nadala i osmi koji je osvojio sva četiri velika turnira.

On će u petak igrati u 12. uzastopnom polufinalu na nekom grend slem turniru.

"Imam plan i samouvereno ću izaći na teren. Znam šta je potrebno za pobedu protiv Nadala. Pobediću. O tome razmišljam", rekao je Đoković

Nadal je u karijeri odigrao 58 mečeva i samo jednom izgubio na Rolan Garosu, 2009. godine od Švedjanina Robina Soderlinga. On je ove sezone već osvojio pet titula na turnirima na šljaci.

Međutim, Đoković ga je pobedio u aprilu u finalu turnira u Monte Karlu.

"Znam šta bi trebalo da radim. Igrao sam sa njim ove godine u Monte Karlu na šljaci. Odigrao sam fantastično i znam šta je potrebno za pobedu protiv njega. Drago mi je što igram konstantno dobro na grend slem turnirima", rekao je srpski teniser.

Meč prvog i četvrtog tenisera sveta biće njihov 35. duel, Đoković je pobedio u 15 mečeva. Odigrali su 15 mečeva na šljaci, 12 puta pobedio je Nadal. Španac je četiri puta pobedio Đokovića na Rolan Garosu, uključujući i  u prošlogodišnjem finalu.

"U takvim mečevima, ako ne iskoristite prilike - u velikim ste problemima, jer će vaš protivnik najverovatnije iskoristiti svoje šanse. Mislim da sam dobro igrao u drugom setu u Monte Karlu, a jedina negativna stvar bila je što nisam uspeo da osvojim set. Ostale stvari su za mene bile pozitivne", rekao je Nadal.

Nadal je u prva dva meča na Rolan Garosu gubio prve setove, ali je u završnici poboljšao igru. On je rekao da od povratka na teren u februaru, posle povrede kolena, igra mnogo slobodnije.

"Igram pod manjim pritiskom jer znam iz kakve situacije sam izašao. Bilo je veoma loših trenutaka, pa sada sve gledam pozitivnije", rekao je Nadal, osvajač 11 grend slem titula.

"Pokušaću da igram najbolji tenis, a uopšte ne brinem o tome da li sam favorit ili ne. To će proći, a ono što ostaje je moja igra, moj meč i pobednik duela", rekao je Nadal. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP