Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOLE MORAO DA ZAPNE ZA POLUFINALE RIMA

Đoković pobedio Nišikorija!

Autor: Tanjug | 15.05.2015 - 18:30:00h | Komentara: 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Rimu savladavši danas u četvrtfinalu Japanca Keija Nišikorija u tri seta - 6:3, 3:6, 6:1.

Nole uspeo da pobedi Japanca

Nole uspeo da pobedi Japanca | Foto: Profimedia.rs

Slično kao u jučerašnjem duelu protiv Brazilca Tomaza Belučija branilac titule bio je prinuđen dobro da zapne dok konačno nije srušio otpor protivnika.


Nišikori, trenutno šesti na ATP listi, očekivano je bio dostojan rival, međutim, ipak nedovoljno dobar da ugrozi pobedu srpskog asa.

Susret obeležen sa samo četiri brejka Đoković je otvorio sigurno i zasluženo poveo u setovima, ali je u nastavku Japanac zaigrao mnogo angažovanije, odlično ga je i služio i servis, pa se činilo da bi mogao da da pomrsi račune prvom reketu sveta.

Od toga, međutim, nije bilo ništa. Đoković je u trećem setu stabilizovao igru i potom krenuo u svom stilu, tako da Japancu jednostavno nije bilo spasa.

Dalji otpor Nišikorija prekinut je brejkom u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, pa je srpski teniser rutinski okončao borbu posle manje od dva sata igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Bila je ovo četvrta Đokovićeva pobeda u šestom međusobnom okršaju sa Japancem.

U meču za finale Srbin se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, koji je ranije danas savladao Belgijanca Davida Gofana takođe u tri seta - 6:2, 4:6, 6:6.

Ferer je trenutno na osmom mestu ATP liste, a u dosadašnjih 19 međusobnih duela zabeležio je samo pet pobeda nad Đokovićem.

Turnir u prestonici Italije, koji se igra za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra, Đoković je do sada osvajao tri puta (2008, 2011, 2014) i biće to njegova poslednja priprema pred učešće na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu (24. maj - 7. jun).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP