Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BOKIN FUDBALSKI HRAM MOGUĆE POPRIŠTE NEZABORAVNOG TENISKOG SPEKTAKLA

Đoković puni “Bombonjeru”!

Autor: U. Danilović | 11.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Nezaboravni teniski spektakl u najavi. Argentina i Srbija bi derbi meč drugog kola Dejvis kupa mogle da odigraju na fudbalskom svetilištu, stadionu Boke juniorsa, na čuvenoj „Bombonjeri“, koja bi za tu priliku, pomoću dodatnih montažnih tribina, bila većeg kapaciteta. Umesto 49.000, Srbiju bi dočekalo 60.000 fanatičnih argentinskih navijača koji se opasno lože i na tenis.

Nole je 2013. imao priliku da u dresu  Boke zaigra fudbal  na „Bombonjeri“

Nole je 2013. imao priliku da u dresu Boke zaigra fudbal na „Bombonjeri“ | Foto: Profimedia

Čelnici Buenos Ajresa uveliko razmišljaju o jednom takvom potezu, s obzirom na to da će najbolji srpski igrači 17. jula, gotovo sigurno, doći s prvim reketom sveta Novakom Đokovićem.


Zapravo, argentinski mediji smatraju da je „Bombonjera“ jedini logičan izbor. Ujedno, konstatuje se da se Đoković „vraća“ na “Bombonjuru” pošto je novembra 2013. godine u društvu Rafaela Nadala bio gost Boke juniorsa, čiji je dres dobio na poklon tom prilikom.

Ideja je da Argentina u Dejvis kupu ugosti  Srbiju (17. jul) pred 60.000 navijača na  čuvenom stadionu u Buenos Ajresu

Ideja je da Argentina u Dejvis kupu ugosti Srbiju (17. jul) pred 60.000 navijača na čuvenom stadionu u Buenos Ajresu | Foto: Profimedia

Bokini navijači Novaku ne praštaju San Lorenco!


Argentinski mediji su se odmah uhvatili činjenice da je fudbalski klub San Lorenco uručio Novaku Đokoviću počasnu člansku kartu tog kluba. Bokini navijači to tumače kao izdaju, s obzirom na to da su samo koji sat ranije na “Bombonjeri” ugostili našeg asa. U svakom slučaju, Argentinci izuzetno vole i respektuju Đokovića.

U sklopu cele priče konstantno se ističe i fudbalska ljubav najboljeg argentinskog tenisera Huana Delpotra, osvedočenog navijača Boke koji često visi na tribinama legendarnog fudbalskog stadiona.

Za teniski meč na „Bombonjeri“ su i Srbi. Takvu odluku priželjkuje i Radmilo Armenulić, čuveni trenerski stručnjak, koji za “Alo!” kaže:
- Srbiju čeka paklena, gotovo fudbalska atmosfera na tribinama, u svakom slučaju. Kad već ne možemo da pobegnemo od vrućeg terena, neka to bude i stadion “Bombonjera”. Siguran sam da bi već sada preko 50.000 Argentinaca želelo da gleda teniski meč sa Srbijom.
Atipična je podrška argentinskim teniserima, svaki njihov navijač je u fudbalskom dresu, frenetično navijaju između svakog poena, lupaju u bubnjeve, pevaju kao da gledaju svetsko prvenstvo u fudbalu. To je jedinstven doživljaj, zašto ga i mi ne bismo uveličali nastupom na jednom od najpoznatijih stadiona na svetu. Ja sam - za! Što se ishoda tiče, Srbija je favorit, sumnjam da će se Delpotro oporaviti od povrede ali on ih bodri sa klupe. Delbonis i Majer igraju sjajno, imaju i odličan dubl, krasi ih jaka hemija u timu, neće nam biti lako - zaključuje Armenulić.

Opcija broj 2: Hala “Tehnopolis”


U slučaju da vlasti Buenos Ajresa shvate kako je eksperiment sa “Bombonjerom” prezahtevan, Argentinci već imaju rezervni plan. Srbiju bi u tom slučaju ugostili na sportskom stadionu “Tehnopolis” koji može da primi 16.000 gledalaca. I u tom slučaju, na tribinama je izvestan pravi pakao.

Stadion Boke je drugi Maradonin dom

Stadion Boke je drugi Maradonin dom | Foto: Profimedia

Kusturica i Maradona već viđeni na stadionu!


Ako se tog 17. jula ne sretnu na stadionu u Buenos Ajresu, kad će... Osvedočeni prijatelji - Dijego Maradona i Emir Kusturica, sigurno neće propustiti ovaj teniski spektakl. Obojica obožavaju tenis i Novaka Đokovića. El Pibe je u Abu Dabiju 2012. čak i odigrao jedan revijalni dubl meč sa najboljim svetskim teniserom.... Treba li podsećati na Maradoninu neraskidivu vezu sa Bokom i čuvenom “Bombonjerom”?

Poslednji komentari
  • ajoj_muka Vreme: 13.03.2015 10:22h

    bla,bla,pa bla,bla...a mozda ce igrati u Patagoniji. A bez kuste antiglobaliste i debelog da prodjemect,pa ne ide.Pa trubaci,pa dzoni dep,tarantino,mihalkov, i naravno dzej. Svi na teren. A mozda se bude igrao mec na Foklandima,tu ima i zelene trave,a mozda i gleceru. A to koliko Argentinci vole tenis videh prva dva dana protiv Brazila,derbiju prve runde devis kupa. 3/4 stadiona bilo prazno. I dragi moji,u julu je u argentini zima,za informisanost vasu.Nadam se ide komentar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP