Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

APEL NAJBOLJEG IGRAČA SVETA

Đoković: Rolan Garosu je potreban teren sa krovom i reflektorima

Autor: M.G/Beta | 29.05.2013 - 11:35:00h | Komentara: 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je apelovao na organizatore Rolan Garosa da bi mogli da razmotre predlog da se na centralni teren u Parizu postavi krov i reflektori, kako bi mečevi mogli da se igraju i po kiši i mraku.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: AP

- Kao i svi učesnici voleo bih da se to dogodi što pre. Kažu da je posao oko projekta krova jako zahtevan i dug i da neće biti pre 2018. godine. Nadam se da će postavljanje reflektora moći da završe do sledeće godine, ne vidim zašto je to veliki problem. To bi moglo da produži dan i raspored za tri, četiri sata - rekao je Đoković agenciji Beta.
 

Srpski teniser je takmičenje na Rolan Garosu započeo zakasnelom pobedom protiv Davida Gofana sa 7:6, 6:4, 7:5, pošto je program bio pomeren zbog kiše. Neki od mečeva odloženi su za jedan dan.


- Igrao sam mnogo puta u takvim uslovima. Teško je jer ceo dan izlaziš na teren, hladno je, po mokrom terenu su i loši odskoci. Ali, isto je i za tebe i za protivnika, a ja sam se bolje snašao u određenim trenucima - tvrdi Novak.

On smatra da su svetskom tenisu potrebni mladi i perspektivni igrači, kao što su Gofan, Gvido Pelja, Miloš Raonić, Bernard Tomić...

- To je potrebno tenisu, nismo imali igrače koji su uspeli da se probiju u vrh. Oni poseduju talenat i kvalitet i određeni potencijal da budu u vrhu. Međutim, današnji vrhunski tenis je mnogo zahtevan, konkurencija je velika. Morate fizički da budete spremni tokom cele godine, bez povreda, da biste konkurisali za jedno od mesta među 10 najboljih svetskih igrača - kaže Đoković.

Prvi teniser sveta veruje da najveći problem za mlade igrače predstavlja igra u kontinuitetu.

"Nije jednostavno kao što je bilo nekada, potrebno je mnogo zalaganja i posvećenosti da biste dostigli taj nivo, a jedan i dva turnira na kojima pobedite neke top igrače i pokažete svoje vrline nisu dovoljni za svetski vrh. Kontinuitet je ponekad nepremostiva prepreka za mlade tenisere. Ja sam prolazio kroz sličnu situaciju, a danas je za još dva stepenika teže nego kada sam se ja probijao. Tenisu su potrebna nova lica i mladi igrači. Videćemo kako će to ispasti - poručio je Đoković za kraj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP