Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

STIGAO DO OSMINE FINALA AO

Đoković savladao Verdaska

Autor: Tanjug | 24.01.2015 - 11:34:00h | Komentara: 0

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen Opena, pošto je danas u trećem kolu savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (10:8), 6:3, 6:4.

Đoković AO

Đoković savladao i Verdaska | Foto: Profimedia

Najbolji srpski teniser je pre svega pametnom i skoncentrisanom igrom, uz korišćenje snage protivnika, otvorio vrata četvrtog kola u kojem će se sastati sa Luksemburžaninom Žilom Milerom, koji je napravio iznenaadjenje eliminisavši Amerikanca Džona Iznera sa 3:0 u setovima.

Koliko je Đoković bio superioran u izboru taktike najbolje govori podatak da je duplo manje grešio od Verdaska koji je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka.
Đoković je posle izjednačene igre na početku prvog seta, u taj brejku uspeo da slomi Verdasaka iskoristivši četvrtu set loptu, da bi u drugom delu igre "upalio motore", ekspresno vezao tri gema za vodjstvo od 3:0 i tim jednim brejkom prednosti držao Španca do kraja seta na distanci, ponovo iskoristivši četvrtu set loptu.
Verdasko je pokušavao da parira Đokoviću snažnim udarcima, ali je u nekim trenucima delovao kao pomalo "raštelovani top", koji je promašivao sigurne poene.

Đoković je u trećem setu ponovo za trenutak pustio Verdaska da "vodi igru", da bi iznenada napravio rani brejk, preuzeo "dizgine" i dominirao do kraja duela, iskoristivši prvu meč loptu.
Đoković sada vodi protiv Verdaska sa 7:4 u međusobnim mečevima, a sa narednim protvnikom Milerom do sada se nije sastajao.
Ovo je Đokovićevo deveto uzastopno četvrto kolo na Australijen Openu, čiji je pehar do sada osvajao četiri puta - 2008, 2011, 2012, i 2013. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP