Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SVE JE IŠLO PO PLANU

Đoković se prošetao do trećeg kola u Melburnu!

Autor: Novosti | 22.01.2015 - 09:16:00h | Komentara: 0

Prvi reket planete u drugoj rundi savladao Andreja Kuznjecova (Rusija) sa 6:0, 6:1, 6:4. Za trijumf su mu bila potrebna svega 84 minuta. Nisam poznavao njegovu igru i to me je nateralo da budem malo oprezniji - kaže Nole.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia.rs

Nije smetalo Novaku Đokoviću ni 35 stepeni celzijusa na "Rod Lejver Areni" u Melburnu. Maltene se u drugom kolu Australijan opena Novak Đoković nije ni umorio. Za svega 84 minuta igre je eliminisao mladog ruskog tenisera Andreja Kuznjecova sa 6:0, 6:1, 6:4.
Sve je tokom celog meča funkcionisalo gotovo savršeno. Od momenta kada su izašli na teren je bilo jasno ko je glavni. Čini se kao i da je zagrevanje za meč trajalo duže. Već posle 21 minuta igre je Nole došao do vođstva i to bez izgubljenog gema.
U tom ritmu je nastavio i u drugom setu i osvojio još tri gema. Dakle, devet uzastopnih gemova. Mogao je da bude i deseti, ali je Kuznjecov spasao tri brejk lopte i uspeo da se "upiše". To je bilo sve od njega u drugom setu.
Opustio se Novak malo više na startu trećeg seta, a u drugom gemu je sa dve duple servis greške poklonio gem rivalu i dao mu prvo vođstvo na meču (2:0). Ipak, ta prednost je na snazi bila nešto više od pet minuta. Odmah se Đoković vratio i sa dva četiri uzastopna gema rešio svaku dilemu.
Koliko je bio brz i ubedljiv najbolje svedoči podatak da je meč završio brže i od Serene Vilijams koja je pobedila Veru Zvonarevu (7:5, 6:0), a poznato je da teniserke igraju na dva, a ne na tri dobijena seta.
Naredni rival biće mu bolji iz meča Fernando Verdasko (Španij) - Go Soeda (Japan).
NOLE: SVE JE IŠLO PO PLANU

Posle ubedljive pobede Novak Đoković nije krio zadovoljstvo.

- Bio sam bolje fokusiran nego u prvom kolu. Nisam bio upoznat sa njegovom igrom i to me je nateralo da budem malo oprezniji. Sve je išlo po planu, a upravo ovako sam hteo da igram i u prvom kolu protiv Bedenea. Igrao sam veoma dobro, ovakvi vremenski uslovi mi prijaju, podloga je brža i sve je u redu dok ne igrate sa velikim serverima - uz osmeh je poručio Nole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP