Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ISKREN

Đoković: Trenutno mi je u glavi kako ću postati otac!

Autor: Novosti | 12.10.2014 - 20:38:00h | Komentara: 1

Vajda i Beker odlično komuniciraju. Posle Jeleninog porođaja praviću plan turnira. Nema tajni da želim da sezonu završim prvi, kaže najbolji teniser sveta.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia

Stavio je na glavu kapuljaču od trenerke Novak Đoković kada je izlazio iz sale za konferencije posle poraza od Federera u polufinalu Šangaja. Otišao je pravo u svlačionicu, potom u hotel, pa na aerodrom. Svestan je da mu se Rodžer opasno približava na mestu svetskog broja jedan.

Pritom, pitanje je hoće li Srbin uopšte igrati Pariz, zbog porođaja supruge Jelene, koji se očekuje u to vreme, pa će izgubiti novih 1.000 bodova. Švajcarac sa druge strane učestvuje i u Bazelu, posle čega verovatno dolazi u „Bersi“.

Samim tim, prilično je jasno da će završni masters u Londonu odlučivati koji će teniser, Novak ili Rodžer, okončati godinu kao kralj belog sporta. Tu Đoković, takođe, brani titulu i 1.500 bodova, a za razliku od mastersa u Francuskoj, ovde neće biti mesta bilo kakvim kalkulacijama.

- Trenutno mi je u glavi samo to kako ću postati otac. Posle toga ću napraviti jasan i precizan plan turnira i ciljeva do kraja godine. Želim da okončam sezonu kao prvi, tu nema tajne - rekao je Novak.

Mnogi komentarišu da stalne promene trenera, po sistemu Vajda je glavni na jednom takmičenju, a Beker na drugom, možda nisu idealan recept. Ipak, Nole ne misli tako.

Đoković - Federer

Đoković - Federer | Foto: Profimedia

- Marjan i Boris komuniciraju svakog dana. Na primer, dok je Vajda bio sa mnom u Pekingu, stalno je pričao telefonom sa Bekerom. Isti princip, ali u obrnutom smeru, važio je u Šangaju. To je važno zbog pravilnog pristupa treninzima, mečevima, pripremi onog što me čeka. Moja igra je tu, manje ili više. Nema neke posebne promene. Kada je Boris dolazio u tim početkom godine, cilj mu nije bio da odmah počne da menja moje udarce. Pre je radio na tom mentalnom pristupu, dajući mi podršku, koristeći svoje bogato iskustvo. Zna kako je biti na velikoj sceni, osvajati slemove, i kako izgleda suočavati se sa najvećim rivalima u važnim mečevima. Na tim detaljima nastavljamo da radimo. Prilagođavanje tih sitnica je proces. Svi smo na istom zadatku u timu - rekao je Đoković.

Desi se i da se Vajda i Beker ne slažu u nekim situacijama.

- Naravno da se desi. Normalno je to u svakom poslu, nije reč ni o čemu ozbiljnom. Mi dosta radimo na komunikaciji, na razumevanju, jer obojica čine sve da bih ja popravio igru i ostao na broju jedan što je duže moguće.

Naš teniser je rekao i da nema momenata kada Boris savetuje jedno, a Vajda drugo.

- Ne, baš zbog te stalne komunikacije o kojoj sam pričao. Oni se dobro razumeju jer pričaju o svim stvarima i aspektima igre, psihološkog pristupa, o oporavku, treninzima i slično. Pre nego što informacija dođe do mene, oni se usaglase.

O Londonu se dosta govorilo u Šangaju prethodnih dana i kroz prizmu moguće selidbe u drugu državu, s obzirom na to da ovom gradu ističe ugovor sa ATP turom.

- Završni masters je bio izuzetno uspešan turnir. Jasno mi je zašto dosta ljudi želi da ga zadrži u Engleskoj. Međutim, mislim da bi trebalo doneti promene i dati šansu drugima da budu domaćini - pričao je Đoković.

Govorka se i o mogućnosti selidbe u Južnu Ameriku, ili Aziju.

- Raspored je takav kakav je, a imamo nedelju dana između Pariza i finalnog mastersa, pa ne mislim da bi čak i dalje destinacije predstavljale problem za igrače što se putovanja tiče. Imali bismo vremena na privikavanje. Siguran sam da bi bilo gde u Južnoj Americi to bio pun pogodak, ali i SAD, i Evropa bi bili u redu. Nemam ništa protiv Londona, ipak promena bi bila dobra za ovaj sport - zaključuje Novak.
Poslednji komentari
  • krele Vreme: 17.10.2014 02:34h

    Daj covece sjasi vise sa nas! Eto, postaces otac i to je tvoj dogadjaj i tvoj "problem". Bas me zbl za tim a pitam se stvarno koga to interesuje. Ma, rasplakaces nas od tvoje srece! Odhb!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP