Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION

Đoković u tri seta počistio Berdiha i plasirao se u polufinale Vimbldona!

Autor: P. M. | 03.07.2013 - 16:31:00h | Komentara: 0

Novak Đoković, najbolji svetski i srpski teniser, u tri seta je izborio plasman u polufinale Vimbldona. Nole je, lakše nego što se očekivalo počistio u četvrtfinalu Čeha Tomaša Berdiha po setovima - 7:6(5), 6:4, 6:3 i naredni rival biće mu Argentinac Huan Martin del Potro koji je eliminisao Davida Ferera.

Želi novu titulu  na Vimbldonu:  Novak Đoković

Želi novu titulu na Vimbldonu: Novak Đoković | Foto: AP

III SET

Nošen fantastičnom igrom od sredine drugog seta, Novak je nastavio da diktira tempo, ispostaviće se, u odlučujućem trećem setu. Pogađao je linije, fantastično se kretao i u trećem gemu gemu je uspeo da "ukrade" servis Berdihu. Do kraja je Đoković rutinski sačuvao stečenu prednost i priveo meč kraju - 6:3.

II SET

Za razliku od prvog seta, u drugom je već na otovaranju "pala krađa servisa". Berdih je bio taj koji je priredio iznenađenje i napravio brejk, i to bez izgubljenog poena na Novakov servis. Čeh je zatim sačuvao servis bez većih problema, da bi senzaciju nagovestio u trećem setu kada je ponovo "brejknuo" najboljeg tenisera današnjice.

Ipak, Nole se vratio u drugi set poput "feniksa". Iako je gubio čak 3:0, uz dva brejka zaostatka, uspeo je da se u potpunosti vrati u život i naniže neverovatna četiri gema, samim tim dođe i do prednosti - 4:3.

Do kraja su Srbin i Čeh znalački čuvali servis, a na kraju je kao pobednik iz drugog seta izašao naš as, potvrdivši svetsku klasu i čeličan karakter.

I SET

Sam početak meča ukazivao je na to da je pred ljubiteljima tenisa dug i neizvestan prvi set. Igrao se gem za gemom, bez izgubljenog servisa. Pobednik se tražio tek posle taj-brejka, u kojem je Đoković pokazao zbog čega je prvi na svetu - 7:6(5).

Nemanja Vidić

Nemanja Vidić sa suprugom u loži Vimbldona

Podršku Noletu s tribina su pružili bivši srpski reprezentativac Nemanja Vidić, koji je dešavanja u četvrtfinalu Vimbldona pratio u društvu supruge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP