Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOVAKU DOSADILO DA GUBI U FINALU GREND SLEMA

Dosta je poraza, vreme je za pehar!

Autor: P. Milovanović | 06.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković (27) naoštren je za povratak na vrh ATP rang-liste! Prepreka neće biti laka, jer ga u današnjem (15.00 B92, Sportklub) finalu Vimbldona, najjačeg i najprestižnijeg svetskog turnira, očekuje dvoboj sa Rodžerom Federerom (32), osvajačem čak 17 grend slem titula.

Kralj ponovo hoće na tron: Novak Đoković

Kralj ponovo hoće na tron: Novak Đoković | Foto: AP

Nole, koga po završetku turnira očekuje venčanje na Svetom Stefanu sa dugogodišnjom devojkom Jelenom Ristić, spreman je da razbije prokletstvo poraza u finalima grend slema (izgubio poslednja tri), čime bi „preskočio“ Rafaela Nadala i vratio se na teniski presto, gde je prethodni put bio 6. oktobra prošle godine.


- Rodžer je na ovom mestu imao najviše uspeha, osvojio je najviše titula. Sigurno da želi pehar isto kao i ja. Imam veliku motivaciju da osvojim ovaj grend slem, to bi mi mnogo značilo na mentalnom planu - ističe Novak.
Đoković nema titulu na grend slemu od Australijen opena prošle godine, ali je čvrsto ubeđen da je postu došao kraj.

- Nikako ne možete biti zadovoljni kada izgubite u finalu grend slema. Ne želim da zvučim kao neko ko ne ceni što igra u finalu. To je veliki rezultat, ali znam da mogu do titule! Mnoge stvari moraju da se poklope kako biste osvojili grend slem. To je proces učenja. Sve dolazi iz glave. Mnogi dobri teniseri nisu uspeli da osvoje najprestižniju titulu. Ono što ne smem da ponovim iz prethodnih duela jesu neiznuđene greške - rekao je Nole, osvajač šest grend slem trofeja.

Juri 18. grend slem trofej: Rodžer Federer

Juri 18. grend slem trofej: Rodžer Federer | Foto: Profimedia

A da će Đoković nokautirati Federera, ponovo osvojiti Vimbldon, i vratiti se mesto broj 1, u razgovoru za „Alo!“ poručio je Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije.


- Pred Novakom je veće psihološko opterećenje, jer Federer nema velike prioritete i gleda da izvuče iz svoje bogate teniske karijere što više može. Ipak, verujem da će Novak izaći kao pobednik iz te bitke. Ključan faktor u finalu biće servis i ritern. Ako Nole bude dobro servirao, nema razloga za brigu. Takođe, nema veze to što je Novak izgubio prethodna tri grend slem finala. Kod njega to ne proizvodi pritisak. Brzo on to „proguta“ i ide dalje. To krasi velike šampione - konstatovao je Obradović.

Osveta u najavi

Đoković i Federer su dosad u 34 navrata ukrštali rekete, Švajcarac ima dva trijumfa više - 18:16. Biće ovo prilika da Novak smanji zaostatak. Finale Vimbldona je tek drugi put da se njih dvojica sastaju na poslednjem koraku nekog grend slema. Prethodni i jedini put bilo je to 2007. godine na US Openu, kada je kao pobednik izašao Federer.

Kod Noleta je sve kao u bajci


Venčanje Novaka Đokovića i Jelene Ristić zakazano je naredne nedelje na Svetom Stefanu. Jedan od onih kojima je pripala čast da se nađu na spisku zvanica, očekivano je Bogdan Obradović. Selektor Dejvis kupa smatra da bi bila prava bajka da Đoković u brak uđe kao broj jedan.
- Nole se uvek trudio da sve uredi do savršenstva. Ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Nadahnut je i izuzetno je pozitivan. Lepo je to što okuplja sve nas da proslavimo njegovo venčanje i novu ulogu supruga i oca, koje su pred njim. Biće to prilika za nas iz Dejvis kup tima da se okupimo i da pričamo o raznim temama, nevezanim sa tenisom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP