Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BOGDAN OBRADOVIĆ OČEKUJE TRIJUMF SRBINA U POLUFINALU ROLAN GAROSA (15 ČASOVA):

Endi, Novak je za tebe Mont Everest!

Autor: M. Z. | 05.06.2015 - 09:00:00h | Komentara: 0

Samo još dva koraka preostala su Novaku Đokoviću do ispunjenja sna - osvajanja Rolan Garosa, jedinog značajnog trofeja koji mu nedostaje u karijeri.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: AP

Najbolji teniser sveta u polufinalu, danas od 15 (RTS) protiv Britanca Endija Marija želi da nastavi trijumfalnu seriju, kojoj kao da nema kraja, a zbog koje je već sada došao do mesta među najboljim igračima belog sporta.


Endi Mari se naoštrio, posebno nakon trijumfa na turniru u Madridu i pobedničke serije ovde u Parizu, ali opet, svestan je i da mu sve to neće biti dovoljno kako bi srušio suverenog kralja tenisa. Potrebno mu je mnogo sreće i snage danas protiv Srbina, a Bogdan Obradović, selektor našeg Dejvis kup tima, sumnja da Britanac sve to poseduje.

Mari

Mari | Foto: Profimedia

Mari: Da zaboravim prošlost!
 

Endi Mari smatra da mora da zaboravi na negativan skor koji ima u duelima sa Novakom.
- Zadatak mi je da zaboravim prošlost i fokusiram se na ono što me čeka. Potreban mi je najbolji mogući plan igre, da bih ga savladao. Očigledno je da Novak igra fantastičan tenis i impresivno je kako je počistio Nadala u tri seta. Biće mi mnogo teško. Jednostavno, najbolji je ove sezone, jak je i na šljaci, tako da je favorit - poručio je Mari.

- Mari je odličan igrač, univerzalac i ima solidan niz pobeda iza sebe, ali, opet, ne verujem da može da se suprotstavi ovakvom Novaku Đokoviću. Realno, ne postoji trenutno na svetu teniser koji može da pobedi Noleta, a znamo svi i koliko će Đokovića da grize sada, kada je došao do polufinala i na tom putu počistio sjajnog Rafaela Nadala. Da se razumemo, to nije bilo lako. Španac je i dalje majstor tenisa, ali je problem što je Novak mnogo dominantniji i niko mu ništa ne može - ističe Obradović u razgovoru za „Alo!“.

Srpski selektor slikovito opisuje i kako izgleda današnji pokušaj Marija da se preko Novaka dočepa finala.
- Da je Britanac na putu do finala dobio Nadala i Federera, pa došao do okršaja sa Novakom, pa da kažem „vau“ i budem impresioniran.

Bogdan Obradović

Bogdan Obradović

Ovako, savladao je igrače sa mnogo manjim rejtingom i glupo je da preti suverenom vladaru kakav je Đoković. To je kao kada si preskočio Avalu i Kosmaj, pa hoćeš odmah na Mont Everest. A ne možeš, jer su drugačiji uslovi za planinarenje i vrh Himalaja je previsok - smatra Obradović.
Uvaženi stručnjak na kraju poručuje i da bi Novak mogao danas da slavi bez prevelikog napora.

- Mislim da Đoković može da pobedi Marija i sa „nivoom tri“ u tenisu, da ne zapinje, već da se štedi. Sa druge strane, verujem da Mari mora da odigra, ne sa 100 ili 200, već sa 300 odsto svojih mogućnosti kako bi došao u situaciju da zapreti Srbinu. Sumnjam da je to realno i uveren sam da će Novak doći do trijumfa - zaključuje Bogdan Obradović.

Kladionice kažu: Nole dobija!


I kladionice vide Novaka Đokovića kao glavnog favorita za trijumf u današnjem polufinalu Rolan Garosa. Kvota na trijumf Srbina iznosi 1.20, dok je na pobedu Marija čak 4.50.

Da li ste znali?
 

- Samo dva međusobna duela su ova dvojica tenisera odigrali na šljaci i oba je dobio Srbin. Prvi meč su odigrali na mastersu u Monte Karlu 2008. godine (2:0), a drugi je bio u polufinalu Rima 2011. godine (2:1)


- Poslednji meč bio je u finalu mastersa u Majamiju i njega je dobio Đoković u tri seta, a ove godine su igrali još dva puta. Polufinale u Indijan Velsu i finale Australijan opena i oba puta je pobeđivao Srbin.


- Novak ima sedam uzastopnih trijumfa nad Britancem, a u ukupnom skoru vodi 18:8 u trijumfima. Poslednji put je izgubio u finalu Vimbldona 2013. godine.


- Đoković i Mari su jedina dva tenisera koja su u open eri igrali tri puta jedan protiv drugog - u finalu Australijan opena 2011, 2013 i 2015. godine. Sve mečeve je dobio Nole.


- Omiljena podloga Endija Marija je šljaka. Iako je izjavljivao da najviše voli da igra na njoj, samo jedan turnir je osvojio u karijeri koji se igra na takvoj vrsti podloge, a to je maters u Madridu pre nekoliko nedelja na kome Nole nije učestvovao.


- Ovo će biti deveto polufinale koje će igrati jedan protiv drugog otkada su postali profesionalci, a tek drugo na grend slemovima. Novak je dobio to jedino na Australijan openu 2012. godine, a i vodi u pobedama 7:1.


- Endi Mari nikada nije uspeo da se domogne finala na Rolan Garosu, a ovo će mu biti treće polufinale. Oba prethodna je izgubio od Rafaela Nadala.
lNovaku je ovo peto uzastopno polufinale u Parizu, čime se izjednačio sa Nadalom i Federerom. Dva puta je igrao u finalu Rolan Garosa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP