Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ALO! OTKRIVA

Evo šta čitaju Novak i Jelena... (FOTO)

Autor: U. D. | 29.01.2015 - 14:18:00h | Komentara: 2

Fotografija iz Jeleninog i Novakovog doma u Monte Karlu otkrila nam je još nekoliko zanimljivih detalja iz privatnog života Đokovićevih.

Iznad televizora na kom je i mali Stefan pratio meč svog oca nalazi se kućna biblioteka, a na polici nekoliko interesantnih naslova koji mogu da nam jasno predoče šta u slobodno vreme najradije čitaju Jeca i Nole.

kliknite na fotografiju za uvećanje (+)

kliknite na fotografiju za uvećanje (+)

1 „KOSOVO, IKONA SRPSTVA“
Uzimajući u obzir poreklo familije najboljeg svetskog tenisera (Đokovići dolaze sa Kosova), nije nikakvo iznenađenje to što upravo ova knjiga autora Radivoja Papovića zauzima značajno mesto u porodičnoj biblioteci Đokovića.
2. „TESLA, PORTRET MEĐU MASKAMA”
Teslina biografija je nadahnuta hronika jedne od najvećih promena u ljudskoj istoriji, koja se odvijala u nekoliko zemalja, na čak dva kontinenta. Metro ispod grada i reklame na krovovima, sve su to značajna dostignuća čovečanstva, koja impresioniraju i Novaka i Jelenu.
3. „GREH NJENE MAME”
Ljubavna priča autorke Milice Jakovljević Mir Jam dovoljno je bila snažna da izazove emocije kod bračnog para Đoković. Radi se o knjizi koju Nole i Jeca mnogo vole i koju će jednog dana sigurno peporučiti i svojoj deci.
4. „GORSKI VIJENAC”
Jedna od najznačajnijih srpskih knjiga svih vremena. Mudri Petar Petrović Njegoš sigurno je inspiracija svakom normalnom čoveku, a kako je Đoković ponosan na svoju istoriju, jasno je da će mudre reči slavnog vladike često koristiti i u vaspitavanju i odgajanju malog Stefana.
Sam Đoković nikada nije krio da je veliki ljubitelj knjige i poštovalac različitih pisaca. Kaže da voli da čita dosta autora, ali je jednom prilikom posebno izdvojio Branka Ćopića i Ivu Andrića.
- Ćopića izuzetno cenim, a i moja fondacija podržava rad Pozorišta „Boško Buha”, koje će u 2015. obeležiti 100 godina od njegovog rođenja – kada će biti igrana i predstava „Magareće godine”. S druge strane, Andrić je naš nobelovac koji je zadužio Srbiju, kao i Ćopić, i učinio mnogo toga za naš narod - istakao je Novak Đoković.
 
Poslednji komentari
  • svasta Vreme: 29.01.2015 15:25h

    Strasno, kao da samo oni citaju... To je bas onako 'vest' koja je potrebna narodu, i bez koje ne mozemo spavati!

  • TERESSA Vreme: 31.01.2015 12:14h

    Pa SVASTA bas me iznervira, prvo sto da ne vidim sta tako pametna i divna deca citaju, mozda i naucim nesto, drugo rec je o knjigama i one nikad nisu SVASTA, u kom god kontekstu bile, a po vama je vest ako je neko nekog zaklao, skocio sa mosta (sva sreca pa je tu Renato), ubio i silovao babu, e svasta SVASTA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP