Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

Retkost da Švajcarac unapred pohvali Đokovića

Federer: Nole je glavni favorit!

Autor: P. Vuković | 29.08.2012 - 21:57:00h | Komentara: 0

Ne dešava se često da Rodžer Federer jasno i glasno kaže da je Novak Đoković glavni favorit za osvajanje grend slema! Ali, Švajcarac posle prvog odigranog kola i lagane pobede nad domaćim teniserom Donaldom Jangom ipak najviše šansi daje srpskom teniseru.

Novak Đoković glavni favorit za osvajanje grend slema

Novak Đoković glavni favorit za osvajanje grend slema

- Novak za mene ulazi u turnir kao glavni favorit, prvo zato što je branilac trofeja. U karijeri je najviše titula osvojio upravo na tvrdoj podlozi, naročito poslednjih godina. Tu se najbolje oseća - jasan je prvi teniser sveta.

Ameri: Klinci iz Srbije drže Noletovu sliku na „tviteru”!

Američki “Sports ilustrejted” bavio se popularnošću Novaka Đokovića u Srbiji i došao do zanimljivog otkrića. Prema njihovoj tvrdnji, deset procenata srpske dece na svom “tviter” profilu koristi Noletovu sliku kao pozadinu

Švajcarac se nije zaustavio u pohvalama na račun najvećeg rivala (Nole je rano jutros igrao meč prvog kola protiv Italijana Paola Lorencija), već se podsetio na noviju istoriju njihovih međusobnih duela sa Otvorenog prvenstva Amerike.

- Pobeđivao me prethodne dve godine u Njujorku. Sa druge strane, imao sam sjajno leto. Takođe i Endi Mari. Biće to zanimljiv US Open. Samo sam srećan što sam uspešno prebrodio prvu rundu - rekao je Federer.

Nole menja Rodžera u IMG

Najbolji srpski teniser raskinuo je ugovor sa agencijom “CAA Sports” i strani mediji prenose da bi najverovatnije mogao da se pridruži kompaniji IMG, koja zastupa većinu najboljih sportista na planeti. IMG je do nedavno zastupao Rodžera Federera, ali je Švajcarac osnovao svoju agenciju, koja će ga zastupati ubuduće.
 

Federerovu izjavu treba shvatiti kao promenu u odnosu na prethodne dane, pošto je uoči starta Flešing medouza rekao da će od njega sve zavisiti.

- Prošle godine nije bilo do mene. Ovog puta osećam da, ako budem igrao dobro, mogu da diktiram tok meča i pobednika. Mom protivniku će biti potrebno nešto specijalno da bi me savladao. Tako se trenutno osećam. Ali, može da se desi i da ispadnem u ranim rundama. Morate da budete uvek oprezni šta pričate i kako igrate - rekao je Federer.

Fedeks svakako ima razloga za optimizam, jer se nalazi u odličnoj formi. Osvojio je Vimbldon, Sinsinati, srebro na Olimpijskim igrama, a pri tom u Njujorku nema Rafaela Nadala, koji ima ubedljivo vođstvo u međusobnim duelima - 18:10.

Srpkinje u drugom kolu

Sve tri srpske teniserke obezbedile su plasman u drugo kolo US Opena. Ana Ivanović je savladala Elenu Svitolinu sa 2:0 (6:3, 6:2) i u narednoj rundi će igrati protiv Sofije Arvidson.
- Zadovoljna sam kako sam igrala, pogotovo što je prvi meč na turniru i što sam pre US Opena odigrala samo jedan meč na betonu zbog problema sa stopalom. Nisam znala mnogo o protivnici, ali pokušala sam da se koncentrišem na svoju igru. Cilj mi je da prođem četvrto kolo u Njujorku – rekla je Ana.
Jelena Janković je počistila Katerinu Bondarenko sa 6:1, 6:2 i za plasman u treće kolo boriće se protiv Lare Aruabarena-Vesine. Briljantan dan naših igračica kompletirala je Bojana Jovanovski koja je preokretom protiv Mone Bartel (4:6, 7:5, 6:2) dobila priliku da u drugom kolu igra sa pobednicom meča Cibulkova - Larson.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP