Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ALO! POSETIO REMEK-DELO FAŠISTIČKE ARHITEKTURE

„FORO ITALIKO“, teniska magija Rima!

Autor: V. Nestorović | 14.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Teniski karavan preselio se u Rim, na turnir iz masters serije koji traje već duge 83 godine. Dolaskom u “večni grad” i na sportski kompleks “Foro Italiko” odmah se mogu primetiti moć i snaga koji krase remek-delo italijanske arhitekture iz doba vladavine fašističkog lidera Benita Musolinija.

“Kampo centrale” kapaciteta je 10.400 gledalaca

“Kampo centrale” kapaciteta je 10.400 gledalaca

Nekadašnji “Foro Musolini” (u prevodu Musolinijev forum), predstavlja kompleks od nekoliko terena, uključujući i dom fudbalera Rome i Lacija - stadion “Olimpiko”. Sam teniski centar broji 11 terena, od kojih se osam koristi za turnire, a tri samo za treninge. Za sada postoje tri stadionska terena, od kojih se kao najveći izdvaja “Kampo centrale”, koji je renoviran 2010. godine i sada može da primi čak 10.400 gledalaca.


Karte do 98 evra


Nema sumnje, ljubitelji tenisa će uživati u Rimu, iako su karte za mečeve od 17 do 98 evra.

Nije tajna da u Rimu simpatišu Novaka Đokovića. Dvostruki šampion Rima, miljenik je tamošnje publike, iako od 2005. godine terenima “Foro Italika” dominira Rafael Nadal sa šest osvojenih titula. I upravo bi njih dvojica mogli da budu zaslužni za spektakl, eventualnim duelom u polufinalu na koje ih navodi žreb.

- Osećam se bolje. Skočni zglob me ne muči više. Već polako skidam zaštitu sa članka, jer se osećam stabilnije. Nema bolova i to je super - rekao je Novak nakon dolaska u Rim, gde danas igra sa Špancem Albertom Montanjesom.

Janko odustao, Jeca čeka Bojanu!


Jedanaesti teniser sveta, Janko Tipsarević, povukao se sa masters turnira u Rimu zbog bolesti (bronhitis). To znači da od njegovog duela sa Viktorom Troickim na samom startu nema ništa, pa će Vića rekete ukrstiti sa poraženim u poslednjem kolu kvalifikacija, Čehom Lukašem Rosolom.
Sa druge strane, Jelena Janković uspešno je startovala. Ona je u prvom kolu savladala Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:3, 6:0, a naredni rival biće joj bolja iz meča Bojana Jovanovski - Karolina Voznjacki (danas).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP