Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

O LA LA>>> JELENA RISTIĆ PRVA NAGRADILA NOVAKA ZA TRIJUMF U PARIZU

Francuski poljubac!

Autor: S. Vrakela | 04.11.2013 - 13:58:00h | Komentara: 1

Ni druga titula u Parizu, ukupno 16. iz masters kategorije, ni nagradni ček na 522.100 evra ne mogu zameniti trenutak kada Novaku Đokoviću u zagrljaj padne verenica Jelena i onda usred dvorane “Bersi” pred 15.000 gledalaca usledi sladak francuski poljubac.

Novak Đoković i Jelena Ristić

Novak Đoković i Jelena Ristić

 
>>> Srpski as održao čas francuskog jezikai tenisa u pariskoj dvorani „Bersi“

Jelena je među prvima čestitala Noletu 40. trofej u karijeri i podstakla ga da još malo stisne zube i smogne snage da izdrži London (ATP finale) i Beograd (Dejvis kup) kako bi onda zejedno otišli na zasluženi odmor.

  • Novak Đoković | Foto:
  • Novak Đoković | Foto:
  • Novak Đoković | Foto:
 
Đoković je dva puta bio na rubu gubitka seta, a opet je čudesno pronašao snagu, psihičku i mentalnu, da stvari preokrene na svoju vodenicu i savlada upornog španskog trkača Davida Ferera (7:5, 7:5) u finalu mastersa u Parizu!
Novak ovom pobedom neće ponovo postati svetski broj jedan, jer mu je danas oduzeto 1.500 ATP poena osvojenih prošle godine u Londonu. Računica je prilično jasna: Novak mora ostvariti maksimalan učinak na ATP finalu u Londonu, koje startuje ove nedelje, i Dejvis kupu u Beogradu protiv Češke, a da Rafa Nadal ne stigne u završnicu londonskog turnira.

- Povratak na prvo mesto ne zavisi samo od mene, već i od nastupa Rafe Nadala, koji je ove sezone bio sjajan. Na meni je samo da nastavim u ovom ritmu, da pobeđujem. Posle eliminacije na US Openu, pobeda u Dejvis kupu dala mi je puno samopouzdanja - rekao je Đoković posle meča na sve boljem francuskom jeziku.

A sad malo statistike i brojki s kojima će jednog dana Novak ući u tenisku legendu. Srpskom teniseru ovo je 40. titula u karijeri i 200. pobeda na masters turnirima. Trofej u Parizu je njegov treći u nizu (Peking, Šangaj), a nepobediv je u poslednjih 17 mečeva, uključujući i dve pobede ostvarene u Dejvis kupu. Sa 16 osvojenih mastersa, Nole je i dalje četvrti na večnoj listi, iza Rafe Nadala (26), Rodžera Federera (21) i Andrea Agasija (17).

Impresivno! A tek mu je 26 godina...

Kako Novak može do broja jedan?

Novak Đoković moći će da se vrati na čelo ATP liste do kraja 2013. samo ako trijumfuje u svim preostalim mečevima, a Rafael Nadal ostvari najviše jednu pobedu.

Đokovićev zaostatak u odnosu na Nadala trenutno iznosi 1.420 bodova, i ukoliko Španac ostvari barem jednu pobedu na završnom Mastersu sezone u Londonu, Novak neće moći da ga prestigne već sledeće nedelje. Međutim, srpski teniser ima priliku da dodatne bodove osvoji u finalu Dejvis kupa, od 15. do 17. novembra, kada Srbija dočekuje Češku.

To ujedno znači da će Španac ukoliko dođe do dva trijumfa u prestonici Velike Britanije definitivno će i osigurati prvo mesto na kraju 2013. To će Nadalu poći za rukom čak i ako Novak ostvari svih pet trijumfa u Londonu i osvoji Dejvis kup sa nacionalnim timom Srbije.

Do kraja godine Đoković bi mogao da osvoji ukupno 1.725 bodova ako trijumfuje u svim predstojećim mečevima, ali i naš tim osvoji elitno takmičenje.

U Londonu se za svaku pobedu u grupnoj fazi dobija po 200 bodova, trijumf u polufinalu donosi 400, a titula dodatnih 500 bodova. U Dejvis kupu za svaki trijumf sleduje po 75 bodova, ali u slučaju da Novak ostvari oba trijumfa, za sedam pobeda ove sezone osvojio bi 225 bodova. Sve to ukazuje da Novak mora da ima savršen niz, ali i da Nadal ostvari iznenađujuće loš plasman u Londonu da bi došlo do smene na tronu.

Đoković prvi meč u Londonu igra u utorak od 21 čas sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, dok se Nadal od 15 časova istog dana sastaje sa sunarodnikom Davidom Fererom. Đoković je u grupi i sa Huanom Martinom del Potrom i Rišarom Gaskeom, dok će Nadalovi preostali protivnici biti Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka.

Nole: Zlatane, imaš talenat i za tenis!
Na svečanoj ceremoniji dodele pehara i novčanih čekova, Novak Đoković je posebnu zahvalnost iskazao superstaru Pari Sen Žermena Zlatanu Ibrahimoviću, koji ga je s porodicom bodrio na poslednja dva meča u „Bersiju“.
- Zlatan je u ova dva dana bio tu sa porodicom, hvala mu što je bio uz mene. Kada smo igrali tenis, pokazao si veliki potencijal. Možda ne baš veliki potencijal kao fudbalski, ali mogao bi da budeš uspešan i u tenisu - rekao je Nole, prethodno poklonivši Zlatanovom sinu reket s kojim je igrao finale Pariza.

Poslednji komentari
  • goca Vreme: 05.11.2013 09:50h

    Drago mi je sto je Novak pokazao ko mu je ustvari najveci trofej jer je nagradjena najlepsim poljupcem.tO JE TROFEJ NEPROCENJIVE VREDNOSTI !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP