Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ZA MALO

Hopman kup: Ana i Nole na kraju ipak ostali bez trofeja!

Autor: P. V. | 05.01.2013 - 17:45:00h | Komentara: 0

Ni ove godine Srbija neće moći da se podiči osvojenim peharom Hopman kupa - Nole i Ana poraženi su u odlučujućem meču od Španaca Fernanda Verdaska i Anabele Medine Gariges sa 4:6, 5:7!

Ana i Novak

Tako blizu cilja: Ana i Novak Foto: Reuters

Nekoliko puta su srpski teniseri bili nadomak cilja, ali su padali na poslednjem stepeniku. Pre pet godina Novak Đoković i Jelena Janković zaustavljeni su u finalu, a sada je Noletu partnerka bila Ana Ivanović.

Od Noleta i Ane bolji su bili Verdasko i Garigesova, koji su došli do trijumfa posle pobede u miksu - 6:4, 7:5 i u ukupnom rezultatu slavili 2:1.

Đoković je prvo doneo Srbiji 1:0 pobedom u singlu, bila nam je potrebna samo još jedna pobeda, pehar je bio na dohvat ruke. Međutim, Ivanovićeva je (neočekivano) poražena od Garigesove, a onda je usledio mešoviti dubl u kojem su Španci imali više živaca.

Da li pod utiskom poraza od Garigesove, ili čega već, Ivanovićeva nije baš bila "svoja" tokom meča, što su Španci umeli i te kako da kazne. Prvi set dobili su 6:4, iako su imali dva brejka prednosti (5:2).

U drugom setu vodila se velika borba. Držao se srpski tandem do 11. gema, kada su Španci dodali gas i napravili brejk za vođstvo od 6:5, a onda na servis Garigesove stigli do pobede - 7:5.

"Svi koji su volontirali i naporno radili, hvala vam što ste nam učinili da se osećamo kao kod kuće. Čestitam Špancima, bili su bolji i u finalu i tokom nedelje. Što se tebe Ana tiče, hvala ti što si od svih koje si mogla izabrala mene. Ja imam samo tebe. Treći put igramo zajedno, nismo uspeli da osvojimo titulu, nadam se da ćemo sledeći put uspeti", rekao je Nole posle meča.

Sve u svemu, nepravedno bi bilo reći da je jedan od naših tenisera zakazao - prosto, Španci su bili bolji kao tandem i zasluženo su slavili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP