Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

HVALA BRAĆO KONKURENTI

Hvala Rafi i Rodžeru, zbog njih sam ovo što jesam

Autor: N.J./Beta | 31.03.2014 - 10:56:00h | Komentara: 2

Drugi teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da su ga veliki izazovi u mečevima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom napravili dobrim igračem

"Zbog Rafe i Rodžera sam ovo što jesam. Veliki izazovi u karijeri su me kao igrača promenili na pozitivan način. Kada sam došao na treće mesto ATP liste i osvojio svoj prvi grend slem 2008. godine i porazi koje sam od njih dvojice doživeo posle toga, naveli su me da sumnjam u sebe i bilo mi je potrebno vreme da to prevazidjem", rekao je Đoković na pitanje novinara da li mu je drago "što postoji" Rafel Nadal.

Za 1.000 ATP poena  bliži prvom mestu:  Novak Đoković

Za 1.000 ATP poena bliži prvom mestu: Novak Đoković

Na pitanje Nadalu, da li mu je drago što postoji Đoković, Španac je odgovorio: "Ne. Volim izazove, ali nisam glup".

Španski zavodnik: Rafael Nadal

Opet me zgazio: Rafael Nadal | Foto: AP

Đoković je sinoć, četvrti put u karijeri osvojio Masters u
Majamiju, pošto je u finalu pobedio Nadala sa 6:3, 6:3. Srpski teniser je drugi put u karijeri, u istoj sezoni osvojio Indijan Vels i Majami, a to je prethodno učinio 2011. godine. Pre njega to je pošlo za rukom samo Federeru (2005-2006).

Đoković i Federer

Đoković i Federer

Po broju trofeja u Majamiju ispred Đokovića je samo Andre Agasi sa šest, a iza je Pit Sampras sa tri titule.
Đoković je istakao da mu se naporan rad iz prethodnih godina isplatio.
"Porazi od njih u velikim mečevima su mi pomogli da shvatim šta moram da uradim na terenu. Naporno sam radio i to se u poslednjih nekoliko godina isplatilo. Nije lako kada igrate protiv najvećih rivala u finalu, ali ako želite da bude najbolji, morate da pobedite najboljeg. To je najveći izazov", dodao je srpski teniser.
Đoković i Nadal su do sada igrali 40 puta, a Djoković je sinoć ostvario 18. pobedu. "Medju nama nema tajni. Poznajemo se veoma dobro, igrali smo 40 puta. Ništa se ne menja, naša igra će biti manje više ista. Znao sam kakav mi je plan i to sam savršeno sproveo", rekao je Đoković.
Đoković je ove sezone osvojio dve titule (Indijan Vels i Majami) dok je pored njega bio trener Marjan Vajda, pošto se Boris Beker oporavlja od operacije kuka. Sa Bekerom je doživeo poraze na Australijan openu i u Dubaiju.
"Sve je ostalo isto. Marjan je ovde, ostao je pošto je Boris operisao kuk. Drago mi je i zahvalan sam Marjanu što je ostao. Ponovo smo zajedno osvojili titulu. Mnogo puta sam rekao da on nije samo moj trener, već iskreni prijatelj, neko na koga mogu da se oslonim u teškim trenucima, sa kojim sam delio dobre i loše stvari", rekao je Đoković.
"Vajda me poznaje veoma dobro, bolje od Borisa. Ali, tek sam počeo da saradjujem sa Borisom i imamo sjajnu komunikaciju. Radujem se što ću videti Borisa u Monte Karlu", dodao je Đoković.
Poslednji komentari
  • Lara Bubamara Vreme: 31.03.2014 14:33h

    Obozavam Novaka,ali mislim,da gresi u prekidu saradnje sa Vajdom.Trazices Novace Marjana Vajdu,ali ce tada mozda biti kasno.Veruj mi,da ce tako biti.Mislim,da u dubini duse,se i ti sam pitas:ZASTO sam povukao ovaj potez,promene trenera???

  • bilja Vreme: 01.04.2014 09:01h

    Moli se Rafa da prepusti Novaku RG I prvo mesto, Novak se istopio sve je mrsaviji,pojede se ziv a pticija hrana nije za ljude nije humano, a Rafa je poznati humanitatac ipak bi trebqlo to da mu ucini

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP