Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ POZDRAVLJA ODLUKU O POVEĆANJU ZARADA

Hvala za povišicu!

Autor: M. Zdravković | 07.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Četiri najveća turnira povećala su u 2013. godini budžete za nagrade, što je obradovalo mnoge svetske tenisere. Među radosnima je i prvi reket sveta Novak Đoković, koji je iz Madrida, gde se priprema za start poznatog šampionata na šljaci, poslao poruku kojom odobrava novu odluku organizatora grend slemova.

„Verujem da su mnogi  moji drugari teniseri  sada srećni”, kaže Novak  posle odluke da se  budžet za nagrade na Vimbldonu poveća

„Verujem da su mnogi moji drugari teniseri sada srećni”, kaže Novak posle odluke da se budžet za nagrade na Vimbldonu poveća za 40 odsto | Foto: Marko Metlaš

Nema sumnje da je Noleta najviše obradovala vest da je nagradni fond Vimbldona 2013. uvećan za čak 40 odsto u odnosu na 2012. godinu.
- Podsetiću vas da na svetu nema samo deset tenisera, već na stotine njih koji učestvuju na grend slemovima.

Igrač, koji je recimo van 100 na ATP listi i treba da igra kvalifikacije, takođe, mora da doputuje u Australiju, gde ga očekuju veliki troškovi hotela, pa angažovanje trenera i višenedeljne pripreme... I tada, kada nema para, taj igrač mora da se odrekne nečega i ljudi to olako shvataju. Svestan sam činjenice da najbolji teniseri zarađuju najviše, tu nema spora. Ali zarade sigurno nisu samo stvar igrača, posebno jer ima i onih slabije rangiranih koji se muče da obezbede sebi pristojan život i učestvovanje na najvećim turnirima - kaže Đoković.

Kada je reč o povećanju love na velikim turnirima, Novak je zadovoljan.
- Grend slemovi su najveći, najstariji i najpoštovaniji turniri, sa najvećom tradicijom. Mi igrači smo definitivno zahvalni i pozdravljamo odluku da se poveća budžet za nagrade. To je pozitivan korak koji će dosta koristiti imidžu ovih turnira. Način saradnje između nas i organizatora trebalo bi da bude uzajaman i eto, mislim da se krećemo u pravom smeru. Verujem da su mnogi moji drugari teniseri sada veoma srećni - zaključio je Novak Đoković.

Nole sinoć čekao rivala!


Novak Đoković u Madridu iščekuje početak turnira, na kome će mu prvi rival biti pobednik dvoboja Dimitrov (Bugarska) - Marti (Španija), koji je odigran kasno sinoć.
Preostala dva naša tenisera će danas na teren. Janko Tipsarević igra sa Argentincem Huanom Monakom, dok Viktora Troickog čeka okršaj sa domaćim teniserom Marselom Granoljersom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP