Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

LAŽNA UZBUNA

ITF priznao Kosovo, TSS odmah intervenisao

Autor: | 04.03.2014 - 14:45:00h | Komentara: 0

Da li je bila samo greška ili, što je realnije, najava - tek u ponedeljak se na sajtu Svetske teniske organizacije nepriznata država Kosovo uvrštena je među 75 nacija koje su tog dana obeležile Svetski dan tenisa. Na sajtu “Vorld tenis dej” bila je i zastava južne srpske pokrajine!

Teniski tereni Dorćol

Teniski savez Srbije intervenisao je nakon tog ispada ITF, pa je zastava uklonjena, a naš teniski stručnjak Radmilo Armenulić veruje da je u pitanju samo greška, a ne neka zla namera ITF.
- Kosovo nije član niti ITF, niti Tenis Evrope, i zbog toga nas je iznenadilo to što smo videli. Iskreno verujemo da je greška, ali vreme će pokazati da li sam u pravu.
Pitali smo Armenulića da li mu sve ovo liči na scenario sa takozvanim FS Kosova koji danas igra prvi meč protiv Haitija?
- Ne želim da verujem u to. Istina je da se oni bore svim silama da ih prime u ITF, ali ja verujem da u tome neće uspeti jer nisu član Ujedinjenih nacija. Istina, imaju jak lobi u svakom sportu, uvek je neko bitan na njihovoj strani, ali i mi imamo svoje adute. Sigurno je da ćemo se boriti da im ne dozvolimo da uđu u ITF.
Za kraj, Radmilo kaže da ne zna zbog čega uopšte Kosovo insistira na ulasku u Svetsku tenisku federaciju kad taj sport kod njih i nije toliko razvijen.
- Ne znam uopšte ko igra tenis tamo. Nemam ništa protiv da se sport promoviše u svim delovima sveta, pa i na Kosovu, ali kako sada stvari stoje - ako se neki talenat i pojavi tamo, a ima srpski pasoš, mi ćemo ga uzeti sebi - zaključuje Armenulić.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP