Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ALEKSANDRA KRUNIĆ, SENZACIJA US OPENA:

Izbacila sam Noleta iz sobe!

Autor: Ekipa Alo! | 01.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Aleksandra Krunić je zapalila Ameriku! Luckasta 21-godišnja Srpkinja opravdano je tema broj jedan na US Openu, nakon što je posle domaće takmičarke Medison Kiz patosirala i Petru Kvitovu, šampionku Vimbldona.

Ušla u top 100  teniserki sveta:  Aleksandra  Krunić

Ušla u top 100 teniserki sveta: Aleksandra Krunić | Foto: Profimedia

Svetski mediji utrkuju se da saznaju što više o maloj koja je „ubica džinova“, pa zato ne čudi što je oficijalni WTA sajt napravio sa njom opširan intervju.
Krunićeva, koja će u osmini finala danas kao prepreku imati Viktoriju Azarenku, pričala je o tome da je rođena u Rusiji, otkrila je kada je počela da se bavi tenisom i kakve su joj ambicije.


Nole potvrdio: Izbacivanje je
naša amajlija!


Istog dana oglasio se i Đoković, potvrdivši pomenutu anegdotu.
- Da, to je istina! Šalili smo se baš na račun te priče. Znao sam da je Aleksandra trebalo da bude u jednoj od šest prostorija pored teretane kako bi sa fizioterapeutom odradila pripremu za meč. Dakle, otišao sam u prvu prostoriju i ostavio vrata širom otvorena, u slučaju da ona ili njen tim žele da iskoriste tu sobu. Bilo je smešno. Ubuduće može da me izbaci svaki put, to je naša amajlija - kaže Đoković.

- Rođena sam u Moskvi, gde su se moji roditelji preselili pošto je moj otac završavao fakultet tamo. Imam mlađu sestru Anastasiju (17). Moji roditelji Ivana i Bratislav rade za „Gorenje“ u Moskvi. Završila sam srednju školu u Moskvi, potom sam se preselila u Slovačku. Prošle godine sam se preselila u Srbiju, gde živim sa bakom i dekom - rekla je Aleksandra.

- Kada sam imala tri godine, baka i deka su mi doneli plastični reket i sunđerastu loptu. Bila sam aktivno dete, trčala sam svuda i uništila sam sve mamine biljke. Postojala je lokalna teniska škola, gde je jedan stariji momak trenirao sve, tako da sam krenula tamo. Sa sedam godina sam počela da treniram u Spartaku.
Trener mi je deset godina bio Eduard Safanov. Svu svoju tehniku i udarce dugujem njemu. Srećom, imala sam sponzora od svoje 14 godine, prijatelja mog oca, koji mi je pomogao oko finansija. Ovo mi je prvi turnir na kojem igram sa svojim sadašnjim trenerom Branislavom Jevremovićem - dodaje ona.

O teniskim idolima, Aleksandra je rekla:
- Dok sam odrastala, volela sam da gledam Meri Pirs i Kim Klajsters. Od sadašnjih igračica, to je Jelena Janković. Divim se njenom duhu - kaže Aleksandra.

Kada je omiljena podloga u pitanju, Krunićeva ni tu nema dilemu.
- Šljaka, definitivno. Baku je moj omiljeni turnir, a od grend slemova najviše volim Australijen open.

Koliko je šašava i iskrena, najbolje potvrđuje sledeća priča.
- Drugog dana US Opena morala sam da izbacim Novaka Đokovića iz prostorije gde sam se spremala za meč. Očekivao me je meč sa Medison Kiz, a on je bio tu i bilo je pomalo neprijatno. Videla sam ga kasnije u teretani i mi smo se smejali zbog te situacije. Rekao mi je da mogu da ga izbacim svaki put ako će mi to pomoći da pobedim - uz osmeh će Krunićeva.

Ovo je Aleksandra...

21 godinu ima i rođena je u Moskvi

143. igračica sveta je bila pre US Opena

280 bodova zaradila je dosad na US Openu

409 poena imala je pre početka turnira

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP